Oprostio se najveći makedonski nogometaš svih vremena: Dočekao je i taj Euro

Krajem grupne faze europskog prvenstva u skupini C, Sjeverna Makedonija je završila svoj nastup na europskom prvenstvu bez boda. Ipak je ovo Makedoncima bio primarni nastup na nekom velikom natjecanju, a u velikom stilu oprostio se i najbolji makedonski nogometaš, Goran Pandev.

Sjeverna Makedonija je izgubila od Nizozemaca s 3:0, a Nizozemska se lako obračunala s višestruko slabijim protivnikom. Sjeverna Makedonija također nije imala neki poseban motiv jer je u prošlom kolu postala prva reprezentacija koja je ispala s Eura.

Makedoncima je posebne emocije izazvala činjenica da se od profesionalnog nogometa nakon punih 20 godina nastupanja za reprezentaciju oprostila njihova legenda Pandev. On je vodeći u broju utakmica (122), ali i golova (38). Na kraju utakmice mu je priređen špalir, a svečanost su obilježili i Nizozemci poklonivši mu dres s brojem 122.

Cijeli život govori kako sanja o nastupu na nekom velikom natjecanju, a kako se mislio umiroviti još 2015., sada vjerojatno misli da mu je to bila najbolja odluka u životu.



Komentari