Poznat sastav Vatrenih: Ova jedanaestorka ide na Egipat

Foto: Facebook/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija igra finale prijateljskog turnira protiv domaćina Egipta.

Izašao je sastav Hrvatske i Egipta. Hrvatska: Labrović – Stanišić, Vida, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović – Majer, Vlašić, Pjaca – Petković.

Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok je Egipat s 1:0 svladao Novi Zeland. Hrvatskim nogometašima taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. HNS je dopustio hrvatskim navijačima gledanje treninga kako bi im se odužio zbog premještanja turnira iz UAE-a u Egipat.

Izbornik egipatske nogometne reprezentacije Hossam Hassan rekao je da je Egiptu utakmica s Hrvatskom važna za podizanje morala nakon posrtaja na Afričkom prvenstvu u siječnju, a snagu Hrvatske vidi u veznom redu. Turnir je premješten u posljednji trenutak, a navijači su već imali plaćene letove i smještaj u Abu Dhabiju.



Goran Mehkek/Cropix

Hrvatska se priprema za EURO

Unatoč tome mnogi od njih došli su u Egipat, a iz HNS-a vjeruju da bi se stotinjak hrvatskih navijača moglo skupiti na finalu. “Utakmica s Hrvatskom nam je važna kao priprema za utakmice protiv Burkine Faso i Gvineje Bissao u lipnju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Hassan.

Egipćani nisu baš optimistični: Njihove izjave mogle bi dodatno ‘pogurati’ Vatrene

Hrvatskoj, pak, taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj. “Hrvatska je treća na svijetu, a njeni igrači su na najvišoj razini. Bit će nam to važna utakmica jer bi nam dobra izvedba i rezultat podigli moral”, napomenuo je Hassan.

Komentari