Samuel Kolega ostvario plasman karijere, dobar nastup i za Rodeša

Foto: Guliver image

Odlične vijesti stižu nam iz Adelbodena. Nakon što je Filip Zubčić u subotu došao do trećeg mjesta danas je plasman karijere ostvario Samuel Kolega.

On je sjajno odvozio obje vožnje te na kraju završio šesti, a na istoj poziciji je bio i nakon prve vožnje. Kolegi je ovo najbolji plasman u relativno mladoj karijeri, a zanimljivo šesto mjesto Adelbodena najbolji je rezultat karijere i njegovom vratu Eliasu koji je šesti bio 2019. Elias se zbog ozljede umirovio 2022. s 25 godina.

Dobar plasman ostvario je i drugi hrvatski skijaš Istok Rodeš. On je nakon 28. mjesta prve vožnje odlično skijao u drugoj i na kraju došao do 17. mjesta. Zubčić nije uspio završiti prvu vožnju.

Foto: Instagram

Feller u sjajnoj formi
Potvrdu da je prvi konkurent za mali globus u slalomu danas je dokazao sjajni Austrijanac Maneul Feller drugom pobjedom u sezoni. On je imao dvije stotinke bolje vrijeme od drugoplasiranog Norvežanina Atlea Liea McGratha.



Na postolju je još Fellerov sunarodnjak Dominik Raschner, koji je u utrku krenuo sa startnim brojem 35. Nakon 15. mjesta prve vožnje imao je najbolje vrijeme druge čime je potvrdio svoj odličan dan i prvo slalomsko postolje karijere.

Šteta! Leona Popović nakon velike pogreške u drugoj vožnji nije uspjela doći do postolja

Najveći tragičar bio je mladi Norvežanin Steen Olsen koji je bio prvi nakon prve vožnje, ali je u drugom laufu na stazi izdržao samo nekoliko vrata i prokockao veliku priliku.

Komentari