Ćipe komentirao Plenkovića: ‘Čisto licemjerstvo, obmanjuje narod prigodom izbora’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

O “diplomatskom skandalu” koji je premijer Andrej Plenković jučer izazvao u BiH oglasio se i Stipo Mlinarić Ćipe.

Podsjetimo, Plenković se jučer trebao susresti s članovima Predsjedništva BiH, predsjednicom Europske komisije Ursulu von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom jer se tamo pojavio Željko Komšić.

Ćipe je poručio da je vrijeme da se otkrije kako je i Plenkovićeva vlada nelegitimna.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Osam kreatura

“Nakon što je Plenković u pojavi Komšića napokon otkrio pojam NE legitimiteta, vrijeme je da otkrije kako je i njegova vlada nelegitimna – jer narod nije birao onih osam kreatura kojima je zakrpio nedostatak legitimne parlamentarne većine.



Dakle, Plenković sada treba, ili biti dosljedna pa se ograditi od svih nelegitimnosti, pa i od svoje Vlade – i priznati da je nelegitimna, ili će značiti da njemu nelegitimnost u biti NE smeta, nego da je ovo ograđivanje od Komšića, čisto licemjerstvo, prigodom izbora kad opet treba obmanuti narod.

O tome se i radi”, napisao je na Facebooku zastupnik Domovinskog pokreta.

Inače, jučer se o premijerovom potezu oglasila i Vlada.

“Konzistentna linija predsjednika Vlade je da se ne sastaje sa Željkom Komšićem, koji nije izabran za hrvatskog člana Predsjedništva voljom hrvatskog naroda u BiH i s kojim nikakvog kontakta nemaju ni druge institucije Republike Hrvatske. Predsjednik Vlade jednako je postupio i prigodom radnih posjeta 2021. i 2023. godine – kada je održao sastanke s Vijećem ministara i Zastupničkim domom i Domom naroda PS BIH. Uzimajući u obzir da se praksa preglasavanja hrvatskog naroda u izboru člana Predsjedništva BiH ponovila i na općim izborima 2022., predsjednik Vlade nema namjeru promijeniti svoj pristup”, poručili su iz Vlade.

Bh. medij kaže da je skandal napravio Komšić, a ne Plenković: ‘Direktno je ugrozio BiH’

Komentari