Dinamo u naletu! Na Maksimiru dočekuju Varaždin: Jakirović kreće s dvojicom napadača

DAMIR KRAJAC Cropix

Nogometaši Dinama danas imaju priliku stići vodećoj Rijeci na svega dva boda zaostatka. Na Maksimiru dočekuju Varaždin u zaostaloj utakmici petog kola SuperSport HNL-a.

“Malo nas je smetala za zaostala utakmica, pogotovo u pogledu na tablicu. Imaš zaostalu utakmicu i ne znaš uopće kad ćeš ju igrati. Pitanje je da nismo ispali iz Europe kada bi se ta utakmica uopće i igrala jer nam je raspored bio jako natrpan. No, evo, sutra ćemo napokon odigrati tu utakmicu da sve na tablici bude kako treba. To je izuzetno važna utakmica za nas i moramo napraviti sve da pobijedimo uz, naravno, respekt prema Varaždinu”, najavio je utakmicu Dinamov trener Sergej Jakirović.

Dinamo u utakmicu protiv Varaždina dolazi u sjajnom nizu, zaredali su s pet vezanih pobjeda. Savladala je momčad Sergeja Jakirovića Rudeš, pa dva puta Hajduk, Istru i Goricu, napunila se samopouzdanjem i sada su spremni napraviti dodatni pritisak na Rijeku. Nije isti pogled na ljestvicu kada zaostatak iznosi pet bodova ili svega dva boda.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je u naletu

Nova dobra vijest za Dinamo je što nemaju ozlijeđenih igrača izuzev Pierrea Gabriela. Ostali su na dispoziciji. Ono što bi im moglo zasmetati je kiša koja je najavljena za popodne, predvečer u Zagrebu, ali Modri neće dopustiti da ih ometu vremenski uvjeti. S druge strane, forma Varaždina je jako promjenjiva, u zadnjih deset utakmica imaju tri pobjede, dva remija i pet poraza.



“Dinamo je u naletu, igra jako dobro, pobjeđuju dosta rutinski sve utakmice. Sigurno nas očekuje dobra atmosfera i goropadni Dinamo, a mi idemo dati sve od sebe, pružiti šansu i nekim igračima koji su možda malo manje igrali. Naravno da je Dinamo favorit, da je teško kod njih igrati, ali mi ćemo pokušati dobiti posjed koliko će to biti moguće i koliko ćemo biti raspoloženi za igru.”, najavio je susret trener Varaždina Nikola Šafarić.

Nakon izazova protiv Varaždina Dinamu slijede okršaji protiv Lokomotive, opet Varaždina, Rijeke, Osijeka, Slaven Belupa i Rudeša. Pobjeda Dinama u svim spomenutim utakmicama značila bi ujedno i da će zagrebački sastav obraniti naslov prvaka, što se nadaju svi navijači Modrih. U svakom slučaju, Modri ovise sami o sebi.

Foto: Damir Krajač / Cropix

Sastav:

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile, Perković – Mišić, Bulat, Baturina, Vidović, Špikić – Brodić, Petković

Varaždin: Zelenika – Škaričić, Jelenić, Ba, Boršić – Belcar, Marina, Lusavec – Poldrugač, Dabro, Šego

Isplivala istina o legendarnoj svađi Štimca i Mihajlovića: ‘Kakve nacionalne bljuvotine, prevršili su svaku mjeru’

Komentari