Jakirović pred utakmicu Dinama protiv PAOK-a: ‘Moramo biti maksimalno pragmatični i koncentrirani’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je uz sve nedaće uspio dogurati do osmine finala najmlađeg UEFA-inog natjecanja, Konferencijske lige, gdje ga u četvrtak od 21 sat očekuje prva utakmica protiv PAOK-a na Maksimiru.

Kao i svaka utakmica modrih u Europi i ova je od velikog značaja, a što bolji rezultat pred uzvrat u Solunu sigurno je imperativ za Sergeja Jakirovića i njegovu momčad.

”Očekuje nas zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno pragmatični i koncentrirani. To je prgava, iskusna ekipa sa nekoliko sjajnih igrača, što pokazuje i to da su na prvom mjestu grčkog prvenstva. Morat ćemo sprječavati njihove kontre i polukontre, napraviti sve prije uzvrata u Solunu da odemo tamo barem s jednim golom prednosti”, započeo je Jakirović, kojem se na pressici priključio Petar Sučić.

Po gol prednosti

“Jako su opasni kada osvoje loptu, polukontra i kontra su im odlični, morat ćemo napraviti sve da to preveniramo. Kada imamo loptu u svom posjedu da budemo konkretni, da ne radimo neforsirane greške koje bi im išle u korist. Napraviti sve prije uzvrata, da odemo barem s jednim golom prednosti”, dodao je trener Dinama, dok je Petar Sučić izjavio:

“Sigurno da ćemo se potruditi pred našim navijačima da ostvarimo prednost, dati sve od sebe. Ne trebamo srljati, igra se na dvije utakmice, moramo biti pametni i pragmatični.”

Hrvatski i Grčki klubovi odigrali su do sada 22 utakmice u Europi i nikada u povijesti jedan od četiri vodeća hrvatska kluba nije pobijedio neki klub iz Grčke, omjer je 15 poraza i sedam neriješenih rezultata.

Na fotografiji: Sergej Jakirovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Veliki izazov

“To je još jedan veliki izazov za nas. Tradicija je tu da se ruši, nadam se da ćemo mi sutra to uspjeti napraviti. Grčke ekipe znaju igrati na rezultat, mi ćemo pokušati sve napraviti da ostvarimo barem jedan pogodak prednosti za uzvrat”, mišljenja je Jakirović.

“Veliki nam je motiv kada izađemo kroz pun stadion, nastojimo dati sve od sebe. Oni su tu da daju podršku, navijači su bili sjajni zadnjih par utakmica. Pokušat ćemo ih što više puta usrećiti”, istaknuo je Petar Sučić, a Jakirović je prokomentirao stanje s igračima:

“Ima nas 16 plus dva vratara. Ogiwara i Bulat su rekovalescenti, još se vraćaju. Ostalo je na dispoziciji, smatram će da će svi biti spremni kao u zadnjim susretima. Ako će biti promjena, bit će jedna ili dvije, odlučit ćemo se sutra. Neću otkrivati o čemu se radi”, tajanstven je trener Dinama.

Dinamo u četvrtak na Maksimiru ima veliku priliku: Grci dolaze u Zagreb oslabljeni

Komentari