Jakirović svjestan uzavrele atmosfere zbog susreta s PAOK-om: ‘Pripremit ćemo se najbolje što možemo’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nogometaši zagrebačkog Dinama u osmini finala Konferencijske lige igrat će protiv grčkog PAOK-a odlučeno je na ždrijebu u sjedištu Europske nogometne federacje (UEFA) u Nyonu.

Prva utakmica je 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Solunu. Modri će tako po drugi put ove sezone u Grčku nakon što su trećem pretkolu Lige prvaka ispali od atenskog AEK-a. Grci u Hrvatsku dolaze drugi put ove sezone. Gostovali su u Splitu kada su u trećem pretkolu Konferencijske lige izbacili splitski Hajduk.

 

“Kao što sam rekao i nakon utakmice s Betisom, nama je svejedno. To su tamo sve dobre momčadi. Dobili smo PAOK. Naravno da ćemo to dobro analizirati i da ćemo se dobro pripremiti kako bi odigrali dvije dobre utakmice. Pokušat ćemo proći dalje. Prva je utakmica kod kuće pred našim navijačima što je dobro. Pokušat ćemo na Maksimiru što bolje odigrati”, kazao je trener Dinama Sergej Jakirović.



Dodao je kako u Zagrebu žele steći prednost pred uzvrat u Solunu. PAOK je čvrstva momčad, ali vidljivo je da je i Dinamov dijagram u usponu. “Oni su igrali već s našom ekipom i to Hajdukom. To je bilo na početku sezone i sigurno da ćemo pogledati i te utakmice kao i, naravno, zadnje utakmice. Pripremit ćemo se najbolje što možemo”, rekao je strateg Modrih.

Damir Krajač/Cropix

Uzavrela atmosfera

Kaže Jakirović kako je svjestan da je uzavrela atmosfera. “Smatram da su naši igrači navikli igrati u takvom ambijentu tako da vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i odigrati dvije dobre utakmice”, zaključio je. Dinamo je mogao izvući jednog od osam pobjednika skupina.

U ponudi su bili: Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Viktoria Plzen, a na koncu je bivši grčki nogometaš Kostas Katsouranis, koji je asistirao u ždrijebu, Modre spojio s grčkim PAOK-om.

Dinamo saznao sljedećeg protivnika u Europi: Evo koga moraju proći za četvrtfinale

U ovoj rundi natjecanja bilo je i jedno ograničenje, klubovi iz iste zemlje nisu mogli biti spojeni međusobno. Prva utakmica PAOK-a u Splitu je završila bez golova, a Grci su u uzvratu na Toumbi pobijedili sa 3:0.

Komentari