Molitelji zauzeli Trg: Stigao i Pernar koji provocira, a upala i policija

Foto: Dnevno.hr

Molitelji su još jednom zauzeli Trg bana Jelačića u Zagrebu. Održat će javnu molitvu vjerskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva ‘Vitezovi bezgrešnog srca Marijina‘. I ove subote muževnost pokušavaju postići – molitvom.

Iz Udruge Hrvatska za život na Facebooku su napisali da se moli za “domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane”.

Uz jake policijske snage na Trg su stigli i prosvjednici, a došao je i Ivan Pernar koji je odmah počeo s provokacijama.

Foto: Dnevno.hr

Stigao i Fred

Među okupljenima primijećeni su i Fred Matić te Ivan Račan.



Više desetaka prosvjednika glasno bubnja, ali nešto dalje od molitelja. Prosvjednici imaju i nekoliko transparenata. Na jednom transparentu piše “Patrijarhat ubija”. Na njega je, pod noge policiji, legla jedna ženska osoba. Pjeva “Zeko i potočić”. Između ostalog, prosvjednici pjevaju pjesmice “Kad si sretan” te podrugljive katoličke pjesme, prenosi Dnevno.hr.

Foto: Dnevno.hr

Molitelji i ove subote na trgovima: Prosvjednici su se ovog puta odlučili za neobičan potez

Komentari