Selak Raspudić komentirala postizborna preslagivanja: ‘Zabrinuti smo za budućnost Hrvatske’

Foto: Ivana Grgic / CROPIX

Zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić gostovala na N1 televiziji. Tom prilikom je komentirala postizborna preslagivanja koja su u punom jeku.

Tvrdi da je Most prošao bolje nego na prošlim izborima. “No nije pitanje našeg uspjeha, nego je pitanje budućnost Hrvatske, a tu smo zabrinuti”, rekla je.

‘Ispit političke zrelosti’

O suradnji s lijevim strankama kaže da je ovo sada “ispit političke zrelosti za sve”.

“Nikada neće postojati, s obzirom na okupiranost institucija, autoput prema rušenju HDZ-a, to će uvijek biti procjep i bit će potrebni kompromisi. Odgovornost je svakoga od nas da ne padne na tom izboru i da ne sabotira mogućnost dogovora”, dodala je.



“Što se tiče vrijednosti, ja od njih neću odustati, ali ne osjećam politički kompleks. Treba prestati djelovati u strahu, ili ste ozbiljan političar koji je spreman djelovati po cijenu gubitka izbora, ili ste kalkulant kojem je u cilju ostati u oporbi”, istaknula je Selak Raspudić.

Foto: Tomislav Krišto / Cropix

‘Dogovor je težak’

O ideološkim temama, ponovila je da uvijek postoji mogućnost dogovora. “Dogovor je težak, ali odgovornost je na nama. Političari se boje i žele se dodvoriti svome imaginarnom biraču. Osobno bih radije bila proglašena veleizdajnikom i propala politički nego i na kakav način doprinijela tome da HDZ ostane na vlasti.

Činjenica je da je korupcija temeljni problem Hrvatske i porobljenost institucija, i postoje neki nulti potezi koji su potrebni da bismo došli na poziciju da išta drugo možemo graditi”, rekla je.

“Tko je svjestan političke ozbiljnosti, a tko kalkulira, pokazat će se u narednih nekoliko tjedna”, dodala je.

Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

O manjinskoj vladi

Dotakla se i manjinske vlade. “Vrlo brzo će se u praksi pokazati tko je mislio ozbiljno. Smjer Hrvatske će vjerojatno biti takav da će se HDZ dogovoriti s DP-om, no to još nije konačno i stignu se predomisliti. Upravo ću se zato do zadnjeg trenutka suzdržati kritiziranja i ljevice i desnice. Dok god postoji mogućnost, ne želim ni jednom riječju nekoga odgovoriti od toga ili mu dati argument kao ispriku”, istaknula je.

“Onaj tko ode u koaliciju s HDZ-om ne radi ništa drugo nego trguje. Ne postoji interes Hrvatske ili simboličko ministarstvo koje bi doprinijelo zemlji i zbog kojeg se ide u koaliciju s HDZ-om.

Plenković je suprugu Anu Maslać oženio prije cca deset godina. Tada je izgledao ovako

‘Onaj tko ide s HDZ-om ostvaruje vlastiti interes’

U koaliciju s njima se ide da bi se trgovalo javnim poduzećima i da bi se na tome profitiralo. Ako se to dogodi, slijedi nam raspodjela javnog dobra. Nitko nema uvjerenje da će promijeniti HDZ. Onaj tko ide s njima, ima samo jedno uvjerenje, a to je da želi ostvariti vlastiti interes”, ponovila je.

Osvrnula se i na upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar. “Ustavni sud je institucija koja bi trebala brinuti za sigurnost i ustavni poredak. Oni daju smjer, i on mora biti nacrtan toliko jasno da svi razumiju, pa i oni koji ne prate politiku. Oni to nisu učinili i time nisu ostvarili svoju temeljnu ulogu”, rekla je.

Komentari