Thompson objavom raznježio fanove: “S tobom se molimo, umiremo i istodobno liječimo”

Foto: Dragan Matic/Cropix

Pjevač Marko Perković Thompson je na službenoj Facebook stranici podsjetio fanove na svoj velikih hit iz 2002. godine s albuma ‘E, moj narode‘.

Snimkom nastalom na Poljudu prije više od dvadeset godina, mnoge je podsjetio na svoje koncerte i zašto toliko vole i željno iščekuju pjevačev povratak na binu.

Riječ je o pjesmi “Radost s visina“, čiji tekst počinje stihovima: “Prospi na nas radost sa visina, učvrsti nam vjeru u tvog Sina” te djeluje poput svojevrsne molitve kako bi se zaštitili od zla.

“Prospi na nas radost s visina, učvrsti nam vjeru u Tvog Sina” stihovi su koje je istaknuo i Thompson u svojoj objavi. Njegova objava oduševila je brojne Thompsonove fanove, koji su u komentarima poručili što im je na njegovim koncertima najposebnije, a neki su se i prisjetili nezaboravnog koncerta na kojemu je i nastala objavljena snimka na Thompsonovom profilu.



Robert Fajt / CROPIX

“S tobom se molimo, umiremo i istodobno liječimo”

“Prekrasna pjesma, dušu liječi”, “Koje riječi, najjače na koncertu je upravo način na koji ti pjevaš Marko, kako slaviš Boga i publika koja podržava tebe i skupa s tobom slavi Boga”, “Bila sam i ne mogu opisati osjećaj, dao Bog da nam ponovno dođe”, “Prekrasna pjesma, svaka riječ na pravom mjestu, Bog i Hrvati, s tobom se molimo, umiremo i istodobno liječimo”, samo su neki od komentara fanova.

Inače, snimka je nastala na koncertu za koji se pisalo da su ga organizirale tajne službe, a jedina dva prazna mjesta bila su rezervirana za generale Mirka Norca i Antu Gotovinu. Koncert je uz veliku pomoć organizirao estradni menadžer Ivan Bubalo.

 

Poziv na zajedništvo

Bio je to do tada najveći koncert u karijeri Marka Perkovića Thompsona. Na splitskom Poljudu se okupilo oko 40 tisuća ljudi.

Od poznatih na koncertu su bili Mirko Čondić, Doris Košta, Boro Gotovina, brat generala Ante Gotovine, Zvonimir Boban, Stojko Vranković, Dražen Zečić, Dino Rađa i drugi, piše Dnevno.hr

Kao uvod u poljudsku feštu na video-zidu pored pozornice krenuo je spot pjesme ‘Sveto tlo hrvatsko’, a nakon toga i dijela ‘Carmine Burane’, uslijedila je ‘Bojna Čavoglave’ pa pjesme ‘Anica kninska kraljica’, ‘Ne varaj me’…, a uoči pjesme ‘Prijatelji’ Thompson je publiku pozvao na zajedništvo:

“Mnoge generacije su htjele hrvatsku a nama ju je Bog dao da je mi imamo. Mnoge generacije su krvarile za nju i naša je generacija krvarila za nju, zato je čuvajmo, ne dajmo je! Zato budimo zajedno, budimo prijatelji!”

Spektakl na Poljudu je završen pjesmom ‘Lijepa li si’ Thompsona i prijatelja.

32 godine prošlo je od kultne Thompsonove pjesme ‘Bojna Čavoglave’: Ljubav fanova ne jenjava

Komentari