Tragičan događaj u Zagrebu: U bolnici preminula rodilja, pokrenuta je istraga

Ilustracija Foto: Pixabay

U utorak je u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice “Sveti Duh“ preminula rodilja iz okolice Zagreba. Ovaj tragični događaj su službeno potvrdili iz uprave bolnice. Prema neslužbenim informacijama iz same ustanove, rodilja je preminula zbog plućne embolije uzrokovane trombom, i ni na koji način, kažu, nije bilo moguće izbjeći taj, fatalni ishod. Pokrenuta je istraga o slučaju.

“Nažalost, točna je informacija da je u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti Duh ovog tjedna preminula rodilja. Bolnica je zbog ovog neželjenog i neočekivanog događaja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti”, odgovoreno iz uprave bolnice.

Tijelo pokojnice upućeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti. Novorođenče je dobro i ovih će dana biti otpušteno iz bolnice. Obitelji preminule pacijentice je, u ime bolnice, izražena iskrena sućut”, poručili su iz bolnice.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

‘Strašno nam je žao’

“Umrla je pod kliničkom slikom tromboze, koju nismo mogli spriječiti. Točan uzrok smrti ćemo znati kad dobijemo rezultat obdukcije sudske medicine. Nećemo spekulirati. Bila je riječ o kliničkoj slici teške, teške tromboze i embolije, nakon poroda”, potvrdio je za 24sata predstojnik Klinike prof.dr.sc. Ratko Matijević. Kako dodaje, takva je smrt izuzetno rijetka, događa se u desetak slučajeva na sto tisuća poroda.



Užas u Našicama: Provalili u kuću, prebili stariju ženu i trudnicu i opljačkali ih

“Strašno nam je žao, u kontaktu smo s obitelji, sve smo učinili što smo mogli, i nama je također bitno doznati što se dogodilo”, kaže predstojnik. Reanimacija je bila dugotrajna, zaključuje. Još jednom naglašava kako treba pričekati nalaz obdukcije, i ostalih procedura unutar bolnice. Prema neslužbenim informacijama, u reanimaciju je bilo uključeno tridesetak liječnika i ostalog osoblja. Trudnoća je, prema neslužbenim informacijama iz bolnice, bila problematična.

“Incidencija je jedna embolija pluća na sedam tisuća trudnoća, podatak je koji navodi liječnica. Najčešće je u pitanju duboka venska tromboza, i 30 do 60 posto žena s takvom trombozom može imati tihu, neprepoznatu pulmonalnu emboliju”.

Komentari