Formirana ‘Koalicija za bolju Hrvatsku’: Pogledajte koje stranke iz ljevice jurišaju na vladajuće

Foto: Hina/Edvard Šušak

Na Iblerovom trgu oporba ljevice i centra je najavila izlazak na izbore. Medijima se obratio šef SDP-a Peđa Grbin. “Izbori idu, ovdje je 10 stranaka ljevice i centra koji razumiju u kakvom smo trenutku i gdje nas HDZ gura, znamo da Hrvatska može bolje, dogovorili smo da ćemo na izborima pred nama nastupiti zajedno, dosta je HDZ-a. Ovo je ‘Koalicija za bolju Hrvatsku’, nastavljamo s aktivnostima oko prosvjeda”, rekao je na početku Grbin.

Dalija Orešković optužila je HDZ da je oduzeo građanima pravosuđe. “Moja želja je da kroz koaliciju raspravimo koji su temelji države i kako ih ispraviti”, rekla je te dodala kako se zalaže da jednaka pravila vrijede za sve te da će dati sve od sebe ako tome može pridonijeti.  “Naš zajednički cilj je da smijenimo HDZ i uvedemo red. Naše nesuglasice smo ostavili po strani”, kazao je Ivica Puljak.

 

Grbin je zatim dodao da je pred njima još puno dogovora i pregovora, no da kreću zajedno mijenjati Hrvatsku. Osvrnuo se i na točkastu koaliciju s Možemo. “Mi ćemo razgovarati i o tome i o nastupu u pojedinim izbornim jedinicama. Dok razgovori ne završe nećemo to komentirati”, tvrdi šef SDP-a.



Sastala se oporba, cilj je srušiti HDZ: ‘Pokazat ću Šeksu da sam zmija otrovnica’

Grbin: Premijer će biti iz opcije koja će biti najjača na izborima

Na pitanje tko bi bio kandidat za premijera rekao je da je on kandidat za predsjednika Vlade kojeg je SDP istaknuo, a ovo su kolege s kojima idu u pobjedu i bit će to ona opcija koja bude najjača na izborima, a to nije sporno, rekao je Grbin.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

Komentari