(FOTO) ‘MISLAVE, ZBOGOM’ Tuga na komemoraciji. Nećakinja održala potresan govor: ‘Bio mi je uzor’

Foto: Davor Pongračić/Cropix

“Nikad nisam mislila da ću stajati ovdje i držati govor za svog preminulog strica. I dalje ne vjerujem što se dogodilo”, započela je svoj emotivni govor na komemoraciji za Mislava Bagu njegova nećakinja Paula.

Pred okupljenima u dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji prisjetila se najljepših trenutaka provedenih uz poznatog i voljenog strica.

“Sjećam se da sam govorila kako želim biti kao on, kako želim raditi nešto što želim, biti toliko odana svom poslu… Bio mi je uzor”, rekla je suzdržavajući suze.

“Bio si netko tko je, kakve god brige imao, uvijek pomogao kad je trebao i netko tko me mogao razljutiti u minuti, ali isto tako netko na koga se nisam mogla dugo ljutiti”, poručila je Paula.



“Žao mi je što nisi dočekao moj osamnaesti rođendan, trebali smo se vidjeti ovog tjedna… Znam da bi bio jako ponosan i sretan da znaš da držim tvoju nagradu iz 2017. i dalje na polici u svojoj sobi. Ne znam koga ću sad čekati da dođe na blagdane i zbog koga ću gledati vijesti… Volimo te, Mimi”, rekla je potresena Bagina nećakinja.

Na komemoraciju su, među ostalima, došli predsjednik Zoran Milanović, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, predsjednica Sindikata novinara i predsjednica Europske federacije novinara Maja Sever i brojni drugi uglednici iz javnog života Hrvatske.

Bago, naime, nikad nije krio da obožava Gibonnija, čiji je duet s Oliverom Dragojevićem često i rado slušao u redakciji. Zato su hit “Sreća” pustili na samom kraju komemoracije, uz Baginu fotografiju koja se pojavila na platnu.

“Za kraj, ostavili smo pjesmu koja se često mogla čuti s njegovih zvučnika u redakciji. Dragi gosti, doviđenja. Mislave, zbogom…”, rekao je prije puštanja “Sreće” voditelj komemoracije Saša Kopljar.

 

Komentari