Hrvatski gimnastičari ostvarili novi uspjeh: Srbić i Korent u finalu Svjetskog kupa u Parizu

Foto: Ronald Gorsic /Cropix

Hrvatski gimnastičari Tin Srbić na preči i Tijana Korent na preskoku plasirali su se u nedjeljna finala Svjetskog kupa u Parizu.

Na posljednjem turniru iz serije Svjetskih Challenge kupova naš srebrni olimpijac bio je drugi u nevjerojatnoj atmosferi dupkom pune Accor Arene u Bercyju koja će sljedeće godine ugostiti gimnastiku i na Olimpijskim igrama. Sutrašnje finale već odavno je rasprodano.
Ovo je Tinu (ZTD Hrvatski sokol) i posljednji turnir uoči Svjetskog prvenstva u Antwerpenu (30. 9. – 8. 10.) koje je i kvalifikacijsko za Igre u Parizu. U subotu je u lovu na finale imao drugu ocjenu (14.450; start 5.9) u konkurenciji 34 prečaša. Bolji od Srbića bio je samo Tajvanac Chia-Hung Tang (14.550; start 5.8).

“Sad mogu reći da mi je ovo već lakša vježba, početne ocjene 5,9. Povezao sam sve što sam trebao povezati, bilo je stvarno dobro. Iako, nikako mi nije odgovarala preča na zagrijavanju. I svim ostalim dečkima ne odgovara, kažu da je užasno tvrda i nešto tu ne štima. Zato sam zagrijavanje odradio minimalno, čisto da zagrijem tijelo. U glavi sam imao osjećaj s podij treninga u petak i to kakva mi je preča u dvorani za natjecanje. Dobro sam ušao u vježbu, dobro izvukao, ukopao saskok… Super kvalifikacije i 14.450. Jedna od mojih većih ocjena. Ništa, u finalu u nedjelju idem jaču vježbu s elementom Kolman, start 6,3 i nadam se istom ovakvom ritmu, istoj energiji i da će izvedba biti na današnjoj razini. Stvarno sam sretan“, rekao je Tin nakon ulaska u svoje 31. finale SK u karijeri.

Dobro iskustvo
Tijana Korent (GK Nedelišće) zauzela je šesto mjesto u kvalifikacijama preskoka (ukupno 12.850; 12.750 i 12.950) za svoje čak 45. finale SK.
“Odradila sam svoje skokove, ali biti 6. na ovako velikom natjecanju koje se pretvorilo u malo Svjetsko prvenstvo, na koje su došli i Japan, Kanada, Australija… Jako puno sportaša je ovdje, jako puno država i sretna sam što sam se uopće plasirati u finale. Nastupiti ovdje je jedan veliki doživljaj, a sutra u finalu najavljuju još veći spektakl. Sretna sam što mogu nastupiti u toj atmosferi sutra i nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što znam. Završavam sezonu sa pet finala na pet Svjetskih kupova i mislim da već sada mogu biti prezadovoljna“, rekla je Tijana Korent.
U kvalifikacijama konja s hvataljkama Mateo Žugec (GK Vindija) bio je 13. (13.350) među 41 konjašem, dok je Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol) zauzeo 36. mjesto (11.050). U svom premijernom nastupu na Svjetskom kupu 18-godišnja Erin Bakran (GK Dubrava) bila je 33. na gredi (10.150).



Komentari