Jandrokovića se ovakvog ne viđa često, kamera su ga uhvatile kako slavi rezultate iz DIP-a

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

DIP objavio prve privremene rezultate izbora u 21 sat. Nakon obrađenih 24 posto glasova pokazalo se HDZ ima 67 mandata, SDP 41, Domovinski pokret 14, Most 9, IDS 4, Možemo 3, Fokus 3, NP Sjever 2. Kako nam javljaju reporteri iz izbornih stožera, u HDZ-u je nakon prvih privremenih rezultata izbora zavladala euforija, ori se Moja domovina. U SDP-u, s druge strane, vlada nevjerica. Čuje se ‘Isuse, Isuse’.

Trenutak euforije u HDZ-u zabilježile su i kamere, a posebno je bilo zanimljovi vidjeti u kakvu je euforiju apao Gordan Jandroković. Širio je ruke i stiskao šaku te je burno pozdravio dobre brojke svoje sranke.

Prve ankete ne favoriziraju HDZ

“Prve ankete nikad ne favoriziraju HDZ. Ja nisam nikad euforičan, ni kad dođu prvi rezultati ni kasnije. Pričekajmo rezultate, još ih mora puno doći. Ovo je praznik demokracije. Kad građani zaokruže nekog na izborima, daju mu legitimitet”, rekao je Branko Bačić.

“Ja sam dugo u ovome. Sjest ćemo ujutro, kad završe izbori. Čekamo još rezultate, vidjet ćemo ujutro tko nam je potencijalni partner”, rekao je Bačić.

“Jedno je kampanja. U ovom trenutku nema potrebe da pričamo o bilo kakvim koalicijskim partnerima, s obzirom na ovih 67 mandata”, rekao je za N1 Damir Habijan nakon objave prvih privremenih rezultata. Što se tiče oporbe poručio je kako im se kampanja svodila na uvrede, klevete i prijetnje uhićenjem. “Ovo je rezultat, građani ne žele takvu neciviliziranu zemlju, ne žele taj nivo političke nekulture, ovo je rezultat”, kaže Habijan.

“Očekujem da će sada poštivati Ustav, za razliku od eklatantnog kršenja u kampanji. Prisegnuo je na njega”, kaže Habijan o Zoranu Milanoviću. Istaknuo je i kako je zadovoljan je kako je obnašao funkciju ministra gospodarstva u protekla tri mjeseca, a odluči li mu Andrej Plenković ponovno pokloniti povjerenje, Habijan kaže da je spreman prihvatiti.

Škicnuli smo po stožerima i pogledali što svira: Od Thompsona preko Bare i Baby Lasagne

Komentari