Kolege iz škole se emotivnom porukom oprostile od Katarine: ‘Nad grobom ne plači, jer nije kraj’

Foto: Duboravčki dnevnik, Facebook

Dvoje mladih ljudi, brat i sestra iz mjesta Gradac, poginuli su sinoć nedaleko od Dubrovnika gdje je došlo do katastrofalne prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri vozila. Riječ je o Stjepanu i Katarini Đerek, koji su bili stari samo 21, odnosno 19 godina. Djevojka je pohađala Medicinsku školu u Dubrovniku, koja se od nje oprostila emotivnom porukom.

Njihovu poruku prenosimo u cijelosti.

“Sinoć, 9.travnja 2024., izgubljena su dva mlada života, dva svjetla ugašena… Hodnicima naše škole danas vlada tišina, bol, nevjerica i bespomoćnost. U mislima smo s obitelji učenice Katarine Đerek. Katarina, u vjeri da nas čuješ, želimo ti reći kako ćeš zauvijek živjeti u našim srcima, pamtit ćemo naše snove i s vremenom, suze će prerasti u osmijeh na spomen tvog imena… Počivala u miru Božjem!”, poručuju ožalošćeni profesori i kolege.

Poznati detalji užasne nesreće u kojoj su stradali brat i sestra: On je imao 21, a ona 19 godina



Nemoj plakati na grobu mom

Svojoj su Katarini posvetili i pjesmu “Nemoj plakati na grobu mom”.

Nemoj plakati na grobu mom:

Nema me; ne spavam na mjestu tom.

Ja sam tisuću vjetrova s brijega,

I dijamant što svijetli sred snijega.

Ja sam u suncu zreloga ploda

I laka jesenja, kišna voda.

I kad te tiho jutro razbudi,

Ja sam tek onaj uzlet ludi

Najtiših ptica, u kružnom letu.

Laki prah zvjezdani u noćnom svijetu.

Nad grobom ne plači, jer nije kraj.

Nemoj; tamo ne počivam ja.

Mary Elizabeth Frye’

Foto: Vojko Basic / CROPIX, Ilustracija

Nesreću skrivila druga vozačica: Ona je lakše ozlijeđena

Podsjetimo, do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Mladi vozač preminuo je na mjestu, kao i sestra stara samo 19 godina koja je sjedila na suvozačkom mjestu. Vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila je lakše tjelesne ozljede. Kako je javio Dubrovački dnevnik, sudar se dogodio na ravnom i dobro preglednom dijelu ceste, predjelu Ratac kod Slanog.

Načelnik Općine Gradac Matko Burić proglasio je Dane žalosti zbog tragične smrti brata i sestre. “Općina Gradac proglašava Dane žalosti na području općine Gradac od 10. travnja 2024. godine do 13. travnja 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine.

Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske na pola koplja na području općine Gradac. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danima žalosti”, objavljeno je na stranici Općine.

Komentari