Kuća strave: Zatočio i mjesecima izgladnjivao brata s autizmom, morao je kopati grob

Ilustracija Foto: MUP

Prijava susjede, koja je na dvorištu kuće u zapadnom dijelu Zagreba vidjela pothranjenog muškarca kako s lancima na nogama puzi do smeća i pokušava pojesti otpatke hrane, razotkrila je užasnu priču o zlostavljanju i mučenju koje je trajalo mjesecima, piše Jutarnji list.

Muškarac (38), američki državljanin, prvo je sredinom kolovoza otjerao policajce rekavši da je sam u kući koju je unajmio, no provjerili su ga i otkrili da je skrbnik starijeg brata s autizmom koji je s njim stigao iz SAD-a. Na drugom pregledu kuće u zahodu su policajci pronašli brata koji je bio pothranjen, težio je svega 30 kilograma, i s njim se nije moglo komunicirati. Bio je vezan, s lisicama na nogama i vezicama na rukama.

Ovo je trajalo barem od veljače, kad je muškarac unajmio kuću. Šokirani vlasnik kuće ispričao je da mu je od svega najužasnija spoznaja da je brat bratu kopao grob u dvorištu, jer je na očevidu pronađena rupa duboka metar. Kaže da mu je muškarac rekao da je umirovljeni vojnik i da je ovdje došao jer je u Hrvatskoj jeftin život i lakše može skrbiti o bratu. Vlasnik dodaje da je brata u ovih nekoliko vidio samo jednom.

Muškarac je uhićen, a nesretnom bratu osigurana je adekvatna skrb, javlja Jutarnji list.



Komentari