Medved sretan: ‘Naš Andrej će opet biti premijer, HDZ će formirati novu vladu’

Robert Fajt/Cropix

U srijedu 17. travnja u Hrvatskoj su se održali izbori za parlament, a biračka mjesta zatvorena su u 19 sati. U iščekivanju službenih rezultata koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo (DIP) u ovom tekstu pratimo atmosferu u stožeru Hrvatske demokratske zajednice koja nikad uzbudljiviju izbornu noć i rezultate čeka u zagrebačkom hotelu Westin.

Prve privremene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor, DIP će na svojoj mrežnoj stranici www.izbori.hr objaviti 17. travnja 2024. u 21,00 sat, a isti će se dalje ažurirati svakih 15 minuta.

Inače, Hrvatska na ovim izborima bilježi veliku izlaznost koja bi znatno mogla utjecati na rezultat. Do 16:30 na izbore je izašlo 50,6 posto birača, odnosno njih više od 1, 6 milijuna, značajno više birača nego u cijelom izbornom danu 2020. godine kad je do 19:00 sati izašlo ukupno 46,90% birača. O zastupnicima 11. saborskog saziva odlučuje 3 milijuna i 773 tisuće birača, 127 tisuća manje nego prije četiri godine. S prebivalištem u Hrvatskoj ih je 3 milijuna i 511 tisuća, bez prebivališta u njoj, aktivno registriranih je 222.300 birača.

Foto: Damir Krajač/Cropix

Medved oduševljen

Sve o izborima pratimo ovdje, a u ovom tekstu objavljujemo sve informacije iz stožera HDZ-a gdje se nalazi naša reporterka Lana Gašparac.



“HDZ je pobjednik ovih izbora i naš Andrej Plenković će biti po treći put premijer Hrvatske. Po prvi put jedna Vlada dobiva i treći mandat. Ankete imaju odstupanja i očekujem da će krajnji broj mandata ići u korist HDZ-a. Hrvatski narod je prepoznao ozbiljnu politiku Andreja Plenkovića. Narod je to prepoznao za razliku od mržnje i kršenja Ustava. Što se tiče suradnje s Domovinskim pokretom, pričekat ćemo krajnji rezultat. Ali jedno je sigurno, HDZ je pobjednik i HDZ će formirati novu Vladu. O svemu ćemo kada dobijemo cjelovitu sliku uključujući i prebrojavanje rezultat iz dijaspore”, rekao je potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Ćipe: ‘Treća smo snaga Republike Hrvatske, imat će problema svi koji će s nama pregovarati’

Komentari