Mija Crnoja je kćerka najkratkotrajnijeg ministra ikad, ovako je prošla na proteklim izborima

Mijo Crnoja, desno na fotografiji (foto: Cropix)

Mijo Crnoja najkratkotrajniji je ministar u povijesti Hrvatske. Ministarsku dužnost u ministarstvu branitelja obnašao je samo šest dana. Bilo je to u mandatu vlade Tihomira Oreškovića. To je bila vlada HDZ-a i Mosta s Tihomirom Oreškovićem kao kompromisom Mosta i Karamarka jer Most nije htio podržati Karamarka za premijera a Karamarko nije htio Petrova.

Nekadašnji ministar branitelja je ekspresno smijenjen nakon što je Index objavio da je prijavljen u drvenoj šupi kod Samobora, a živi u stanu u Podsusedu. Ta afera je bila dovoljna za još jedan trofej u vitrini Indexa na polici “smijenjeni ministri”.

A o Crnoji se pisalo i prije, o slučaju samohrane majke djeteta s posebnim potrebama u zagrebačkom naselju Podsused koja ne može do svog automobila koji je parkiran u garaži jer joj je susjed zavario vrata te garaže, ispostavilo se da je bezobrazni susjed upravo Mijo Crnoja.

Priča s garažom dobila je svoj rasplet, Crnoja je na kraju morao ženi vratiti njenu garažu. Od tada, nismo nešto previše ni čuli za najkratkotrajnijeg ministra u povijesti Hrvatske.



Foto: Screenshot/Izbori.hr

Očeva imenjakinja se nije proslavila

Crnoja je rođen u Jajcu, u srednjoj Bosni, 1967. godine, a čini se kako je obitelj Crnoja prava mala politička dinastija po uzoru na američke obitelji poput obitelji Trump ili Kennedy. Nije poznato koliko točno Crnoja ima djece, ali se zna da ima kćerku Miju.

Upravo je očeva imenjakinja također politički aktivna, a aktivirala se za protekle parlamentarne izbore. I ne, nije u HDZ-u. Bila je na listi XI. Izborne jedinice stranke Hrvatsko bilo koju je predvodio general i prijatelj Zorana Milanovića Ljubo Ćesić Rojs.

S 2469 osvojenih glasova ta stranka je bila treća na listi za dijasporu odnosno XI. Izbornu jedinicu, iza HDZ-a i Mosta, a među devet kandidatkinja i kandidata našla se i Mija.

Kćerka Mije Crnoje Mija Crnoja osvojila je ukupno 11 glasova. Mija baš i nema javno dostupnih fotografija. Primjetan je tek Facebook profil na kojem piše da (je) studira(la) komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Butković se opet oglasio: ‘Zorane, znaš onu narodnu: Sam pao, sam se ubio!’

Komentari