Možemo poslao znakovitu poruku DP-u i Mostu: ‘Imamo opciju za manjinsku vladu’

Marko Todorov/Cropix

Prema posljednjim neslužbenim rezultatima, stranka Možemo je na parlamentarnim izborima osvojila 7,79 posto glasova. To im osigurava sudjelovanje u novom sazivu Hrvatskog sabora s 10 mandata, a sudeći prema rezultatima drugih stranaka, oni bi mogli biti jedan od važnijih faktora za formiranje vlasti.

Tom prilikom se iz stožera koji se nalazi u Tvornici kulture javnosti obratila koordinatorica stranke i potencijalna kandidatkinja za predsjednicu Vlade, Sandra Benčić te koordinator stranke i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

SDP-ovci van sebe: ‘Građani su odlučili podržati lopove, nek’ im je Bog na pomoći’



“Ovo je definitivno najživahniji i najveseliji stožer večeras, a čak se ne zove stožer. Sad smo na 10 mandata, međutim još uvijek veliki gradovi nisu obrađeni pa postoji mogućnost daljnjeg rasta. We did it”, rekla je Benčić, zahvalivši se građanima što su izašli na izbore.

Marko Todorov/Cropix

Ljudi su snaga

“Jednako važno hvala odlazi svima vama koji ste zadnjih mjesec dana proveli na ulici, pričajući s građanima, koji ste uzimali godišnji odmor i potrošili ga da bi odradili ovu kampanju, koji ste dali sve od sebe i od svog privatnog života da bi ova stranka rasla najviše od prošlog mandata do sada.

Ovaj rast dolazi iz onoga što je naša najveća snaga, a to smo mi svi”, rekla je Benčić zahvalivši se i donatorima koji su pomogli da ova stranka u pet godina dođe do ovog rezultata.

“Ono što moramo napraviti i ne smijemo izgubiti iz vida da je cilj broj jedan rušenje HDZ-a s vlasti”, poručila je i dodala: “Taj cilj je još uvijek ostvariv i dostižan točno u onom scenariju o kojem smo mi govorili u proteklim tjednima. Dostižan je cilj da se HDZ skine s vlasti i da desnica ne uđe u vladu, jer mi smo brana toj desnici”.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Rušenje HDZ-a

Pozvala je sve na suradnju ako žele srušiti koruptivni HDZ. “Još uvijek postoji mogućnost da SDP sastavi manjinsku vladu koju ćemo mi podržavati iz parlamenta. Oni koji su se kleli da žele stati na kraj korupciji, mislim da se možemo dogovoriti da jednom zauvijek posiječemo sve krake te korupcijske hobotnice”, poručila je Benčić.

“Našli smo način kako ćemo skinuti HDZ s vlasti. Sad je odgovornost na svima koji su protiv korupcije. E, pa sad, ajmo to srušiti”, poručila je Benčić, a Tomašević je nastavio:

“Znali smo koliko ste vi ostavili srca na terenu i znali smo da će ti mandati doći na svoje, s tri je došlo na deset, a nadamo se još kojem graničnom mandatu”, rekao je Tomašević i ponovio da je najveći rast došao zbog povjerenja građana.

Marko Todorov/Cropix

Micanje dva mita

“Sad možemo maknuti dva mita sa strane. Jedan mit je da je Možemo samo zagrebačka stranka, jer smo osvojili dosta glasova i izvan Zagreba. Ponosni smo na rezultate u Zagrebu, gdje smo osvojili sedam mandata i to je potvrda da vodimo Zagreb k onome što smo obećali prije tri godine”, rekao je.

“Mi nikog nismo prevarili. Odlučili smo se samostalno izaći na izbore i hvala svim koalicijskim partnerima. Sad smo u situaciji koju smo hipotetski postavili, a to je pat pozicija. Želimo se zahvaliti preko 60 posto građana koji su izašli na izbore. Oni su rekli da ne žele HDZ na vlasti. Nama je ključno da se HDZ makne s vlasti i da se oslobode sve institucije koje je HDZ zarobio. Sad je na svima da to učine. Da citiram DOmovinski pokret koji je rekao da smo mi nemoguća misija. Mi ne moramo ući u Vladu, ali možemo podržati manjinsku vladu”, rekao je i nastavio:

“Možemo podržavati micanje Turudića, micanje Lex AP-a, korupcijske teme, to je sve za što su glasale i desne stranke dok su bile u oporbi. Sad je i na njima red da se konačno oslobode institucije”, rekao je Tomašević i dodao da neće iznevjeriti povjerenje građana.

“Vidimo se i čekamo još koji mandat”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Što će sada biti sa Zoranom Milanovićem? Navodno ima opak tajni plan

Komentari