Na RTL-u se usred emisije pojavio komičan prizor: Pogledajte natpis iznad Plenkovića

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Jučer su se diljem Hrvatske održali parlamentarni izbori. Nakon obrađenih 99,79% glasova HDZ je sa 729 684 glasa osvojio 61 mandat, dok je iza njih SDP-ova koalcija Rijeke pravde koja je dobila 538 743 glasa, odnosno 42 mandata. I dok su izbori sada iza nas, slijedi zanimljivo razdoblje za hrvatsku politiku.

A zanimljivo je bilo jučer i na društvenim mrežama. Naime, na platformi X (bivšem Twitteru) počela se širiti snimka zaslona sa RTL televizije, tijekom prijenosa izbora. Samo po sebi to možda nije neobično, da gledatelji nisu uhvatili neobičan natpis iznad glave premijera Andreja Plenkovića.

Usred Plenkovićevog obraćanja okupljenima u stožeru HDZ-a, iznad njegove glave osvanuo je natpis ‘Zločinački umovi’. Riječ je o najavi serije koja je na programu RTL-a bila u malo kasnijem terminu, u malo promijenjenom rasporedu. Činjenica da je upravo ta serija u pitanju, i da se pojavila iznad glave premijera, dobrano je nasmijala Hrvate.

Krenula se dijeliti brzinom munje

Također, činjenica da je objavljena na X profilu ‘Hrvati bez konteksta’ daje dodatnu dozu zabave cijeloj nezgodnoj situaciji. A koliko su se Hrvati zbog toga nasmijali, dokazuje i skoro 300 lajkova u manje od jednog dana. Sama fotografija pogledana je gotovo 3,5 tisuće puta, a mnogi su je krenuli i dijeliti dalje.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjih parlamentarnih izbora na birališta su izašli mnoga slavna imena. Među njima je bila i bivša premijerka Jadranka Kosor, koja se fanovima javila ispred biračkog mjesta. Uz fotografiju na kojoj se oslanja na štake, pokazala je kako je ni rehabilitacija nije spriječila u obavljanju građanske dužnosti.

“Ako sam mogla uz pomoć pomagala, možete i vi koji hodate bez problema. Inače; ovdje tumačim svom nestrpljivom sinu da se smijem slikati na ovom mjestu i da to nije isto kao davanje izjava kojima se krši šutnja”, poručila je Kosor u objavi na X-u, time pozvavši i ostale građane da na izborima daju svoj glas.

Susjed već navija za Plenkovića, a SDP ima šansu do većine, evo jasne kalkulacije

Komentari