Grmoja: Mislim da Penava brod DP-a još uvijek može usmjeriti u pravom smjeru

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U emisiji Poligraf HRT-a potvrđeno je da će Klub zastupnika nacionalnih manjina dati podršku HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora.

Prvo što nam slijedi je konstituiranje Sabora i izbor predsjednika. Tu je bio jedini konkretan prijedlog HDZ-a za izbor Gordana Jandrokovića uzimajući u obzir da su oni dobili najveću volju birača na ovim izborima.

Dosad smo iz kluba zastupnika nacionalnih manjina smo vrlo jasno i konkretno komunicirali svoja stajališta – da ćemo biti jedinstveni unatoč svim medijskim napisima da će biti podjela u klubu zastupnika manjina. Jučer smo potvrdili da smo jedinstveni, ustvrdio je Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke, albanske, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

– Dosadašnja suradnja vladajuće s nacionalnim manjinama je bila više nego odlična. Takva suradnja će se nastaviti i u trećem mandatu, to je sigurno. Sve ono što smo zajedno napravili, mislim da je bilo na obostranu korist svih i tako ćemo nastaviti, rekao je Damir Habijan iz HDZ-a.



– Sa svima smo spremni razgovarati, osim s SDP-om, Možemo i Mostom, iz vrlo jasnih razloga, dodao je.

– Liste, sve osim HDZ-a koje su ušle u Sabor, da prilikom konstituiranja Sabora – to bude lista koja bi konstituirala Sabor. To ne bi bila nužno i Vladina većina, ali bi se konstituiranjem Sabora prvo otvorila mogućnost strankama i klubovima da djeluju i predlažu akte koje bi Sabor mogao usvajati. Spriječila bi se mogućnost tehničke Vlade da donosi uredbe sa zakonskom snagom. Na neki način, prvi put, imali bi više parlamentarni, a ne kancelarski sustav, rekao je Arsen Bauk iz SDP-a.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX
*** Local Caption ***

Grmoja vjeruje da Penava neće s HDZ-om

– Još uvijek vjerujem da Ivan Penava nije dio te grupacije. On je ipak predsjednik te stranke. Ima puno veću popularnost od Marija Radića i ostalih. Mislim da on ovaj brod DP-a može usmjeriti u onom smjeru koji su oni građanima obećavali prije izbora. Zato sam pozvao u svojoj izjavi DP ili nekompromitirane dijelove DP-a da pošaljemo Plenkovića u oporbu, dodao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Pregovori u punom jeku: Penava bi s oporbom mogao postati predsjednik Sabora?

Komentari