Nova epizoda sukoba Butković – Milanović! Ministar uzvraća: ‘Možda ubaci svog obiteljskog prijatelja’

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Sukob na relaciji Zoran Milanović – Oleg Butković se nastavlja. Nakon što je predsjednik prozvao ministra mora, prometa i infrastrukture zbog poslova njegovog brata, započeo je svojevrsni rat na društvenim mrežama.

Danas se na Facebooku opet oglasio Butković i uputio novi udarac prema Milanoviću.

“Nakon što su gradonačelnici Trogira, Umaga i Varaždina odbili biti na listama SDP-a, možda će Milanović ubaciti svog obiteljskog prijatelja Stipu Latkovića kojeg je tako gorljivo branio zbog bespravne gradnje u Vruji. Po Milanovićevim kriterijima on bi bio idealno rješenje za ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva”, napisao je HDZ-ovac na Facebooku.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba
Foto: Facebook

Tko je Stipe Latković?

Inače, spomenuti Latković je kontroverzni poduzetnik čije se ime spominjalo u vezi s oduzimanjem koncesije u uvali Vruji. Nakon što je 2018. godine splitsko-dalmatinska Županijska skupština oduzela Latkoviću koncesiju koja se odnosila na uvalu Vruju, on se žalio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, koje je tada prihvatilo njegovu žalbu.



U drugoj intervenciji Ministarstvo je odbilo Latkovićevu žalbu. U Vruji su 2021. i 2022. održani prosvjedi. Početkom srpnja 2021. na prvom okupljanju, prosvjednici su u akciji “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode” digli glas protiv betoniranja Vruje. Zatražen je i opoziv predsjednika Milanovića, koji, kako su ocijenili, izravno podupire okupaciju Vruje budući da je stao u zaštitu Stipe Latkovića, koji mu je bio donator u predsjedničkoj kampanji.

Prošle godine u svibnju splitsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Stipe Latkovića zbog sumnje da je od 2011. do 2021. na zaštićenome pomorskom dobru u uvali Vruji, između Omiša i Makarske, nezakonito izgradio mnoge objekte, poput pristupnih cesta, molova i šetnica.

Nova runda okršaja! Butković oštro o predsjedniku: ‘Nije mu sveta ni obitelj političkog protivnika’

Milanović branio Latkovića

Investitora Latkovića je predsjednik Milanović svojedobno branio kada su ga novinari tražili za komentar o bespravnoj gradnji.

“Ovi zavidni što ga gledaju preko balature, mrze ga i zato što ustvari nešto ima, to rade prvenstveno zato. On ako je kriv, će odgovarati. Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikada nije bio priveden, nije zakonski odgovarao i bavi se proizvodnjom robe. To je mnogo više nego neki paraziti koji ga kritiziraju iz mržnje”, rekao je tada Milanović. Zbog takvih izjava Latković je bio prozvan “omiljenim Milanovićevim poduzetnikom”.

Evo ga opet: Objavio fotku Plenkovića s Dodikom pa prozvao ministra Butkovića

Komentari