Nova TV i N1 oglasili se o sinu ratnog zločinca: Ovo su rekli o povezanosti s obitelji Mile Martića

Foto: Screenshot/YT

Već danima hrvatski mediji otkrivaju nove detalje o Dušku Martiću, direktoru u tvrtki United media te sinu ratnog zločinca Mile Martića. Naime, ono što je najviše zgrozilo hrvatsku javnost jest činjenica da je United media, čiji je direktor upravo Martić, vlasnik N1 televizije i Nove TV.

“Nova TV ne može komentirati navedenu tvrdnju, budući da osoba na koju se odnosi upit nije zaposlenik Nove TV, niti na bilo koji način upravlja ili utječe na uređivačku politiku naše tvrtke. Za sve upite, molim vas da se obratite odjelu komunikacija United Grupe”, odgovoreno je sa ovog medija.

Gotovo identičan odgovor portalu Dnevno.hr stigao je i sa N1: “Duško Martić nije zaposlenik N1, niti ima ikakvog doticaja s redakcijom N1″, kažu i također upućuju na United Grupu.”

Foto: SENSE centar za tranzicijsku pravdu

Šutnja iz tvrtke United Media

Međutim, odgovor od tvrtke United Media koja bi mogla raspetljati ovaj slučaj – još nije stigao. Oko uloge Duška Martića u hrvatskim medijima se, podsjetimo, zaintrigirao dobar dio javnosti uključujući i neke političke stranke. Osim HSP-a, zbog sina Mile Martića oglasio se i Domovinski pokret, o čemu smo već pisali:



“Ne samo da se novcem hrvatskih poreznih obveznika, a uz suglasnost hrvatsko-srpske koalicije, tiskaju velikosrpski pamfleti koji izjednačavaju Franju Tuđmana i Milana Martića, nego smo sada doznali da je sin ovoga ratnog zločinca na vrlo istaknutoj funkciji. Martić je, kao rukovoditelj odjela za zaštitu intelektualnih prava, sudjelovao i na prošlogodišnjem Weekend media festivalu u Rovinju na panelu o kibernetičkoj sigurnosti”, napisali su na Facebooku.

U vrlo žestokom obraćanju zaključili su kako Duško Martić “kroz medije nastavlja ono što je činio njegov otac”: “Njegov sin nastavlja s medijima koji su danas jedan od najdjelotvornijih instrumenata hibridnog ratovanja. Objave Duška Martića na društvenim mrežama, bilo da govorimo o komentiranju akcije ‘Oluja’ ili o veličanju njegova oca, osuđenoga ratnog zločinca, jasno ukazuju na to da i on stoji na velikosrpskim pozicijama”, napisali su.

Domovinski pokret zgrožen: Nevjerojatno je da sin ratnog zločinca postane vlasnik velikih domaćih medija

 

 

Komentari