Omaklo im se: Most ima slogan isti kakav je prije nekoliko izbora imao Aleksandar Vučić

Screenshot: Facebook

Krenula je predizborna kampanja i stranke izlijeću u javnosti sa svojim programima. Lete novinskim i portalskim stupcima priopćenja i dijelovi programa poput maslačka na buri. Međutim, velika je kampanja usmjerena i na kratke poruke, memeove, reelse, a ovo će biti možda i najtiktokiziranija kampanja do sada.

Sve je brzo, informacija je more, predsjednik Milanović se oglasi doslovno više od tri puta na dan, kao i premijer Plenković i za sada se sve svodi na dva glavna takmaca. Milanović – Plenković. No, ima tu i trećeputaša i drugih stranaka koje zavrijede fokus javnosti. Kad smo kod fokusa javnosti tu je stranka Fokus kojom se već zezaju na društvenim mrežama jer su napustili lijevo-liberalnu koaliciju predvođenu SDP-om iako je Davor Nađi prije samo nekoliko dana na Facebooku najavljivao rijeke pravde.

Most je još jedna stranka koja je upala u fokus javnosti nakon što je oktriveno da im je izborni slogan isti kakav je bio onaj Aleksandra Vučića prije 16 godina.



Most na izbore izlazi sa sloganom “Na tvojoj strani”

“Željeli smo poslati poruku da nikad nismo bili na strani tajkuna i globalista koji žele zatrti sve ono što je važno svakom Hrvatu, a tu prvenstveno mislim na obitelj i obiteljske vrijednosti”, objasnio je Nikola Grmoja tijekom današnjeg predstavljanja izbornog programa.

“Aleksandar Vučić – na tvojoj strani”, tako je glasio slogan današnjeg prvog čovjeka Srbije kada je 2008. probao neuspješno osvojiti vlast u Beogradu.

PR stručnjaci često su u problemu pa je razumljivo zašto jedni od drugih kradu slogane ili ih ‘posuđuju’ pa (pre)prodaju drugim strankama. Ipak, ozbiljne stranke bi trebale barem zaguglati kada im netko ponudi rješenje pa vidjeti da se ne dogodi ovakva nespretnost kao u slučaju Grmoje koji, praktično, prezentira stari Vučićev slogan.

Bilo je hitova sa sloganima i ranije kada su u pitanju hrvatske stranke. Karamarko je tako, 2015., odustao od slogana 5+ jer se otkrilo kako je samo godinu dana ranije sličan slogao imao lokalni političar u Prnjavoru, u susjednoj BiH.

Donosimo: Milanović je danas u dva navrata spominjao termin Treće republike. Evo što to znači

Komentari