Oprez! Još jedan proizvod povučen u trgovinama: Moguća prisutnost salmonele

Ilustracija Foto: Pixabay

Goji bobice povučene su iz trgovina jer, kako navodi Državni inspektorat, “postoji mogućnost da se u proizvodu nalazi salmonela”.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, javlja DIRH. “Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: “Dennree sušene goji bobice 100g, najbolje upotrijebiti do 08.03.2024 – 21.07.2024, dennree sušene goji bobice 250g, najbolje upotrijebiti do 28.03.2024 – 18.07.2024 zbog moguće prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp”, javlja Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Proizvod se može vratiti ili zamijeniti
Navode kako proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Naveli su i podatke o proizvode, uz napomenu kako se obavijest odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.



Podsjećamo na veliku promjenu koja stupa od 1. siječnja: Preostalo je još samo nekoliko dana

Naveli su trgovci na stranici da se kupljene proizvode slobodno vrati ili zamijeni. Također, mole se kupci da proizvod s navedenim rokom ne konzumiraju te da proizvod vrate u trgovinu kako bi dobili povrat novca. U četvrtak je Državni inspektorat obavijestio javnost o povlačenju dva proizvoda, zbog moguće prisutnosti salmonele u istom proizvodu.

Komentari