Orešković: Stranka Centar i ja nemamo zajedničku budućnost

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Saborska zastupnica Dalija Orešković kazala je da ona i stranka Centar, čija je članica Predsjedništva i politička tajnica, nemaju zajedničku budućnost.

– Stranka Centar i ja nemamo zajedničku budućnost, dugoročno nismo na istoj valnoj duljini, a formalnu odluku prepuštam stranci Centru da nađe način da to razriješi kako joj najviše odgovara, izjavila je Orešković za Hinu.

Dugoročno ne vidim da ćemo graditi nekakvu zajedničku političku platformu ili priču, dodala je zastupnica ne želeći ulaziti u razloge razilaženja.

O djelovanju unutra Hrvatskog saboru u kojem zajedno s Marijanom Puljak (Centar ) i Ankom Mrak Taritaš (GLAS) čini Klub zastupnica GLAS-a i Centra, Orešković kaže kako nema razloga da ne nastave funkcionirati i dalje.



– To nema nikakve veze s tim hoću li ja i dalje biti na listama Centra na sljedećim parlamentarnim izborima, rekla je Orešković i istaknula da svatko treba zastupati svoje politike i programe.

Stranka Centra nastala je krajem 2020. spajanjem stranke Pametno, koja se preimenovala u Centar, sa Strankom s imenom i prezimenom koju je osnovala Orešković.

Orešković je mandat u Hrvatskom saboru dobila sa Strankom s imenom i prezimenom čija je i dalje članica i na temelju koje prima iz državnog proračuna naknadu za politički rad, stoji na stranicama Hrvatskog sabora.

Naknada iznosi nešto manje od 59 tisuća eura godišnje a proračunski novac dodjeljuje se prema financijskom stanju u trenutku konstituiranja Sabora.

Komentari