Penava uz Thompsona održao emotivan govor i otkrio s kim DP sigurno neće koalirati

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Hrvati su u srijedu odlučili tko će krojiti njihovu sudbinu iduće četiri godine, a Domovinski pokret je do ovog trenutka osigurao 12 mandata. U stožeru stranke tijekom napete izborne noći vladala je odlična atmosfera, svirali su tamburaši, a članovi stranke i simpatizeri pjevali su domoljubne pjesme.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, njegov zamjenik Mario Radić i ostali članovi više su puta tijekom večeri ponovili kako “pozivi već stižu”, ali da će stvari sutra biti jasnije nakon sastanka predsjedništva.

Nakon što su objavljeni posljednji rezultati, čelnik DP-a održao je govor.

Dočekan je uz pjesmu ‘Lijepa li si’ koju je stožer u glas pjevao do samog kraja. Sa suzom u oku čelnik DP-a započeo je svoje obraćanje.



“Dragi prijatelji, u ovom trenutku ono što je sigurno jest da je Domovinski pokret treća najjača stranka u Hrvatskoj, da smo taj status obranili zajedno sa koalicijskim partnerima i da ćemo za razliku od prošlog puta imati veći broj članova u Saboru”, kazao je na početku.

HDZ melje u ‘dijaspori’, prebrojana je trećina glasova, oni imaju preko 80 posto glasova

‘SDSS nikako i ni pod kojim uvjetima’

“S obzirom na trenutne ankete očekujemo da će ta brojka ići gore i nadamo se tome, a sutra ćemo sjesti i razgovarati. Ali sigurno je da ostajemo čvrsto pri onome što smo komunicirali do sada. SDSS nikako i ni pod kojim uvjetima, jednako tako ni stranka Možemo. To je nemoguća misija što se nas tiče. Hvala svim biračima u Hrvatskoj, mali prijekor onima koji su mogli glasati, a nisu”, dodao je Penava, rekavši da je smisao demokratske države da se izlazi na izbore, za što su se i borili naši branitelji.

“Drugo što je razvidno je da ćemo s ovim sazivom i ovakvim povjerenjem moći činiti jedan vrlo značajan faktor na hrvatskoj političkoj sceni kad uzmete u obzir ta dva brda, crveno i plavo. Mi ne pripadamo niti jednom. Pripadamo hrvatskom narodu, bez obzira gdje živi, za sve njih se borimo”, poručuje čelnik DP-a.

“Idemo se još malo proveseliti i dočekati krajnji rezultat i da ćemo u narednim danima krojiti sudbinu Hrvatske”, zaključuje Penava.

Javio se Peternel, kaže da imaju slatke brige i koalicijski potencijal: ‘Sutra ćemo o svemu’

Komentari