Plenković odgovorio Milanoviću: ‘Da sam ja to rekao, prozvali bi me Staljinom’

Foto: Twitter

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

Podsjetimo, na upit o fotografiji bivšeg HDZ-ovca Darka Milinovića koji se fotografirao u gaćama kao i ministar gospodarstva Damir Habijan, Milanović je rekao da je on gej. “Habijan je gej. Čovjek nije u ormaru. Novi francuski premijer je gej. Ako ti je jedina odlika da si gej, to nije dovoljno. Ako želiš da se to zna, OK, prihvaćam te”, rekao je predsjednik.

“Ne znam za Milinovića, ovo sam pročitao. Mi smo imali dva, tri dana orkestriranog zgražavanja i svojevrsnog gotovo patničkog napora nekih medija, niza lijevih političkih stranaka i aktera zbog jednog mog usputnog komentara u vezi jedne medijske kuće. To je trajalo dva dana, bio je veliki hype lijevog medijsko-političkog svijeta, jako su se uzbudili”, počeo je Plenković u Đakovu nakon Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Mene bi proglašavali Staljinom, Vučićem…’
Tu nije stao. “Zamislite da ja krenem govoriti tko je od političara i novinara kakve seksualne orijentacije. Vjerojatno bi ovi isti koji su doživjeli egzaltiranu fazu rada u ovom tjednu mene proglašavali Staljinom, Aleksandrom Vučićem, diktatorom, faraonom, bezobraznikom, najbezobraznijim čovjekom na svijetu. Sad će oni svi ponovno šutjeti, kao kad su šutjeli kad je taj isti Milanović vrijeđao novinara N1 i nazivao ga političkim agitatorom, nitko nije zucnuo”, naglasio je premijer.



Milanović bez dlake na jeziku: ‘Habijan je gay, kaj ne?’

Spomenuo je dvostruke standarde. “Svatko normalan mora vidjeti te dvije Hrvatske. Milanović je završio višetjedno plandovanje pa se sad vratio u politički eter. Sad ćemo malo pljucati na one koji su radili i izgovarati stvari kojima će se smijuriti lijevo-politička medijska scena. Da je obrnuto, prštali bi portali, pisalo bi se u Bruxelles i SAD. Ipak, većina je ljudi skroz cool i normalna”, naglasio je Andrej Plenković.

Milinović se skinuo pa usporedio svoje mišiće s Habijanovim: Plenkoviću postavio provokativno pitanje

Komentari