Javio se Milanović, podržao ga i Krešo Beljak kojem je došla zanimljiva financijska ponuda

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović oglasio se na Facebooku nakon odluke Ustavnog suda.

Na svojem Facebook profilu kratko je napisao “Rijeke pravde dolaze”.

Nanizalo se mnoštvo komentara ispod predsjednikove objave. U komentaru javio i Krešo Beljak pa dobio neobičnu financijsku ponudu.



Naime, šef HSS-a je napisao: … i izlit će se u proljeće, nadovezavši se tako na predsjednikovu objavu, a u komentaru mu se javio bot kakvih je prepun Facebook pokušavajući ga uvjeriti da je osvojio 500 tisuća dolara putem zaklade FedEx Express.

Neki nisu bili baš sretni reakcijom predsjednika:

“Nakon što ste funkciju predsjednika države srozali na ulogu klauna, i to lošeg, više nas ništa ne može iznenaditi. I sve što napravite ili izjavite, smatramo kao izjavu običnog klauna koji ne voli firmu koja ga plaća”, glasio je jedan od komentara.

“Gospodine Predsjedniče, Vi ste Predsjednik svih nas građana u RH i budite dostojanstven čovjek kakvog su Vas ljudi i izabrali, a puno ih je glasalo za Vas. Ovako nešto VAMA ne treba, Vi ste Predsjednik Republike Hrvatske, države koja je stekla svoju samostalnost u krvi, boju i mrtvima. Srdačan pozdrav i budite Predsjednik do kraja mandata, a onda po još jedan”, glasio je drugi.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Odluka Ustavnog suda

Podsjetimo, Ustavni sud donio je odluku kojom Zoranu Milanoviću zabranjuje sudjelovanje u izbornom procesu kao kandidatu na listi SDP-a.”

Od 11 ustavnih sudaca, dvoje je glasalo protiv ove odluke. To su Andrej Abramović i Ingrid Antičević Marinović. Još dvoje sudaca nije ni glasalo o ovoj odluci, a to su Lovorka Kušan i Goran Selanec. Da je dvoje sudaca napustilo sjednicu prije glasanja, potvrdio je na konferenciji za medije i Miroslav Šeparović, šef Ustavnog suda. O razlozima zbog kojih su Kušan i Selanec otišli sa sjednice nije htio govoriti.

Šeparović je rekao kako o ovoj odluci neće biti izdvojenih mišljenja jer se radi o upozorenju.

Izbori će biti pod strogim nadzorom! Milanović i SDP upozoreni da prestanu s protuustavnim aktivnostima

Komentari