Sinčić otkrio koja osoba bi bila najbolji premijer: ‘Opet imamo svađe, podjele i HDZ na vlasti’

Ronald Gorsic/Cropix

Zastupnik u EP-u, Ivan Vilibor Sinčić, na parlamentarnim se izborima pojavio na listi Domovinskog pokreta sa strankom Pravo i Pravda gdje je bio nositelj liste u 8. izbornoj jedinici. Ipak, s 3085 preferencijalnih glasova, nije ušao u Sabor.

Sada se oglasio na Facebooku te tvrdi da je najbolji kandidat za premijera njegov kolega Mislav Kolakušić.

“Žao mi je zbog ovog što se dogodilo Mostu. Žao mi je i zbog ovog što radi Domovinski pokret. Žao mi je i zbog Karoline.

Zajedno smo danas mogli sastavljati Vladu. Mislav je kvalitetan kandidat za premijera. Bilo bi mjesta za sve kvalitetne ljude i u Saboru i u Vladi i na listama za EP. Svi skupa sad imamo jako malo, a najmanje imaju hrvatski građani. Tragično je što nitko nije naučio na našim pogreškama, a najgore je što građani nakon svake naše pogreške, namjerne ili nenamjerne, gube vjeru u promjene i u vlastitu prosudbu.



Neću opravdavati ono što se dogodilo Živom zidu, ali mi smo krenuli u političku arenu sa velikima kad smo imali 20 godina. Nismo tada imali ni dovoljno kapaciteta ni znanja ni zrelosti. Sazrjeli smo u ovih nekoliko godina, a čini se da mnogi iskusniji od mene nisu.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Opet imamo svađe i podjele’

Umjesto ujedinjenog suverenizma, imamo opet svađe, podjele, napade i HDZ na vlasti. Sve se to moglo izbjeći sa malo manje egoizma prije koji mjesec. Još uvijek se može. Domovinski pokret još uvijek može reći – idemo na nove izbore. Mislav nije čovjek koji odbacuje.

I svi zajedno još uvijek možemo pobijediti zločinačku organizaciju, imati svog premijera, Vladu koja će raditi u interesu Hrvatske i priliku da ne izgubimo još 4 godine i još barem 200.000 Hrvata. Pravo i Pravda na izbore izlazi samostalno.

Kolakušić: ‘Čuli smo što su iz DP-a govorili o Plenkoviću. Sad im je odjednom prihvatljiv’

Svaki postotak više Mislavu će dati veće šanse da izgradi što jaču stranku. Jer Vlada, ako se i sastavi, neće potrajati. A bolje od Prava i Pravde, budimo iskreni, nema. Postoji li bolji kandidat od Mislava Kolakušića trenutno?”, zapitao se Sinčić.

Komentari