Smrtni slučaj u obitelji uoči izbora potresao Plenkovića: Situacija nije nimalo jednostavna

Foto: Nera Simic / CROPIX

Kako je doznao Imperijal, osmrtnice današnjih novina bile su pune osmrtnica za Antuna Plenkovića, strica premijera Andreja Plenkovića koji je preminuo u 83. godini života 13. travnja, pred same izbore.

Kako piše Slobodna Dalmacija, karijeru proveo kao turistički menadžer kroz brojne hotelske koncerne, a mještani Bola ga najviše pamte po poslovanju u Zlatnom ratu u kojega je došao kao iskusan hotelijer.

Prije je radio u firmi Jadran iz Supetra, a nešto prije toga i u kultnom Dalmacijaturistu. Bio je i zamjenik direktora u elitnom zagrebačkom hotelu Esplanade, gdje je između ostalog bio i direktor marketinga.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Po čemu je poznat?

Poznat je ponajviše po kultnom WTA turniru u Bolu na Braču, koji je kroz godine ugostio velike teniske zvijezde poput Ane Kurnjikove, Amelie Mauresmo, Kim Clijsters, Jelene Dementijeve, Silvija Talaje i ostalih.



Kako dodaje Imperijal, u osmrtnici na lokalnom portalu boljani.info stoji kako je u 83. godini života preminuo Dragan Antun Plenković, što je uostalom i ime po kojem je bio poznat. Sprovod će biti 20. travnja na otoku Braču

Vidović Krišto, Škoro, Peović, Bernardić… Njih nećemo više gledati u Saboru

Komentari