Stipić za Otvoreno: Povlačenje iz Sabora samo je taktički potez. Ostojić se želi nametnuti kao gradonačelnički kandidat SDP-a u Zagrebu

SDP-ov Rajko Ostojić stavio je svoj saborski mandat u mirovanje, stoji u pismu koje je poslao članovima Predsjedništva.

U kratkom pismu SDP-ovcima Rajko Ostojić je objavio da svoj saborski mandat stavlja u mirovanje, čime se automatski povlači s dužnosti potpredsjednika stranke.

Ostojić je u pismu čestitao Peđi Grbinu na izboru za predsjednika stranke te podsjetio kako je jedna od glavnih točaka njegove medijske kampanje u unutarstranačkim izborima bila upravo njegova smjena s dužnosti potpredsjednika Sabora.

“Također je svima poznato kako naš novoizabrani predsjednik nije bio moj izbor za predsjenika SDP-a Hrvatske kao što ja nisam njegov za potpredsjednika Sabora”, napisao je Ostojić.



Radi li se samo o jalu prezrenog i odbačenog partijskog druga ili nečem drugom za Otvoreno je komentirao politički analitičar i naš kolumnist Tomislav Stipić koji kaže da Rajko Ostojić nije bacio kolokvijalno koplje u trnje.

“Njegovo povlačenje iz Sabora samo je taktički potez u namjeri da se nametne kao gradonačelnički kandidat SDP-a u Zagrebu”, smatra naš sugovornik i objašnjava: “Prema izvorima iz SDP-a upravo je Ostojić izmislio Željka Kolara kao kandidata za predsjednika stranke te mu je pomogao skupiti mrežu potpore u Zagrebu, posebno na Trešnjevci, Sesvetama i Dubravi. Sada tu mrežu želi iskoristiti kao podlogu za njegovo kandidiranje za Bandićevog nasljednika”.

Dodao je i kako je to prema dobro upućenim izvorima iz SDP-a povlačenje s dužnosti u Saboru i stranci ujedno i tjeranje inata novom predsjedniku Peđi Grbinu i predsjedniku GO SDP-a Zagreba Gordanu Marasu koji ne kontrolira organizaciju u Zagrebu”.

Stipić zaključuje kako se ‘arhitekti poraza’ na parlamentarnim izborima očito ne mire s novim predsjednikom stranke te će napraviti sve da mu se institucionalno suprotstave.

“To bi moglo još više oslabiti SDP u Zagrebu jer ako stranka bude podijeljena, može zaboraviti na pobjedu na lokalnim izborima. Ovo je i svojevrsna pat pozicija za Grbina, jer ne osvoji li SDP Zagreb, to bi mogao biti povod za početak njegovog rušenja s mjesta predsjednika. Ironično, mogla bi ga dočekati ista situacija koju je on svojedobno priuštio Bernardiću – konstantno rušenje iznutra”, smatra politički analitičar.

Ahmetović je Ostojiću trn u oku

Stipić kaže kako je iz Ostojićevog pisma Predsjedništvu razvidno da je pozvao da se za potpredsjednicu Sabora izabere Mirela Ahmetović jer nitko osim nje i Grbina od kandidata za predsjednika nije u Saboru.

“Time ju zapravo želi diskreditirati prikazujući ju kao vlastiti kadar budući da Grbin s Mirelom Ahmetović ozbiljno računa u novim preslagivanjima u stranci što se očituje u njezinom imenovanju za šeficu Odbora za zdravstvo i socijalu. Ahmetović je Ostojiću trn u oku jer je u drugom krugu navodno odbila podržati Željka Kolara, što su mnogi bernardićevci od nje očekivali”, kaže Stipić i dodaje kako su se očito prevarili.

Dodaje kako je Mirela Ahmetović i u kampanji naglašavala kako je vrijeme da svi sukobi prestanu i javno poručila kako će biti potpora novom predsjedniku tko god to bio.

“Grbin je to očito objeručke prihvatio jer nema luksuz odricati se kvalitetnih ljudi”, rekao je  za kraj Tomislav Stipić za Otvoreno.

Komentari