Tomašević objavio: Od svibnja besplatna žičara za Zagrepčane i Zagrepčanke

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak besplatni prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke, od prvog vikenda u svibnju te da će se sniziti cijena karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani.

Grad Zagreb će u cilju zaštite Medvednice i unaprjeđenja kvalitete rekreacije omogućiti besplatni prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke, rekao je Tomašević u Parku prirode Medvednica.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dva su razloga

“Dva su razloga za ovu odluku: prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što želimo štititi Park prirode Medvednicu jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa”, istaknuo je Tomašević.

“Uvođenjem besplatne žičare za stanovnike Zagreba od svibnja, također ćemo nešto sniziti cijenu karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani”, dodao je gradonačelnik.



Grad Zagreb je danas potpisao sporazum s Parkom prirode Medvednica, kojem je cilj razvoj sadržaja za posjetitelje kroz održivo korištenje prirodnih resursa, i u kojem se obje strane obvezuju na poduzimanje mjera za ograničavanje automobilskog prometa.

Tomašević se pohvalio: ‘Pokazali smo da se može upravljati gradom bez ijedne korupcijske afere’

Otvoren i uređen “Rudarski vrt” i “Rudnik Zrinski”

U Parku prirode Medvednica danas je otvoren i uređen “Rudarski vrt” i “Rudnik Zrinski”.

Gradonačelnik Tomašević podsjetio je i da su rekonstruirali Sljemensku cestu i vršnu zonu, te započeli projekt rekonstrukcije i prenamjene napuštenog objekta gornje stanice stare sljemenske žičare. Rekao je i da rade na biciklističkoj flow stazi, adrenalinskom parku i drugim sadržajima na Medvednici.

Podsjetio je i kako je odnedavno u funkciji vidikovac s caffe barom u TV tornju čiju aktivaciju je inicirao Grad Zagreb, a u planu je i uređenje Muzeja skijanja u njegovom podnožju.

 

Komentari