U Možemo! traje fešta i euforija: ‘Nismo više samo zagrebačka stranka’

Marko Todorov/Cropix

Jedna od stranaka koje se bore za što više mjesta u Hrvatskom saboru na izborima koji se po prvi put održavaju srijedom je i Možemo. Poznati po vlasti u Zagrebu i Buzetu, Možemovci su sudjelovali i u prethodnom sazivu Sabora s pet mandata (Sandra Benčič, Urša Raukar Gamulin, Ivana Kekin, Damir Bakić i Jelena Miloš).

Sad su svoje snage usmjerili i na državnu razinu. Nadaju se većem broju mandata i prilici da transformiraju Hrvatsku u održivu, samodostatnu i zelenu zemlju. Uoči početka predizborne kampanje odbili su koaliciju sa SDP-om te odlučili sami nastupiti na izborima.

Inače, pozvali su građane da izađu na izbore samo zato jer su, kažu, Plenkoviću odgovarale niske stope izlaznosti. No, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 16.30 je izašlo 50,60 posto birača, što je nezabilježeno još od trećesiječanjskih izbora 2000. godine.

Izborne rezultate dočekuju u stožeru koji se nalazi u zagrebačkoj Tvornici kulture, otkuda izvještava naša reporterka Hana Krnić.



‘Nismo više zagrebačka stranka’

Ivana Kekin komentirala je rezultate izlaznih anketa. “Zadovoljni smo, jer smo i više nego poduplali naš klub. Mi smo dokazali da više nismo zagrebačka stranka, nego smo nacionalna stranka. To je sve dosta blizu i gusto, ako će biti dovoljno mandata da se formira vlada, u redu. Ako ima dovoljno mandata za rušenje HDZ-a, podržavamo i manjinsku vladu, desnica je rekla da ne želi s nama, ne želimo ni mi s desnicom. Neće biti žetončića nikad, pa ni tad”, rekla je Kekin.

Prema rezultatima izlaznih anketa, Možemo dobiva 11 mandata, šest više nego u prethodnom sazivu Sabora. Tvornicom se u trenutku objave rezultata prolomio pljesak.

UŽIVO! Pratite rezultate izbora: HDZ dobiva najviše po izbornim anketama, evo kako stoje ostali

Komentari