Užareni su telefoni u DP-u! Penava otkrio s kime će sjesti za stol: ‘Sve opcije su u igri’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX *** Local Caption ***

Daljnje korake i planove Domovinskog pokreta dan nakon izbora otkriva predsjednik stranke Ivan Penava, čiji telefon zvoni cijeli dan.

Kao što je najavio tijekom napete izborne noći, danas je održana sjednica predsjedništva DP-a, tijekom koje se razgovaralo o budućim akcijama stranke koje su sad, čini se, gotovo pa odlučujuće za formiranje Vlade.

Gostujući na RTL-u Penava je otkrio kako je na zatvorenom sastanku stranke potvrđeno da poruke koje su komunicirane u kampanji ostaju iste te da pregovori ne dolaze u obzir s SDSS-om i Možemo, kao što je i ranije rečeno.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Postoje bočni kontakti?

Sve druge opcije su u igri”, kaže Penava, a na pitanje hoće li razgovarati s HDZ-om ili SDP-om odgovara da će sjesti za stol sa “svim političkim akterima”.



“Nećemo se konzultirati sa stranim veleposlanstvima kako to neki u Hrvatskoj čine. Pokušat ćemo provesti i doći u poziciju provoditi ono što su nam točke programa i ciljevi Domovinskog pokreta”, ističe.

Rekao je i kako se nije čuo ni sa Zoranom Milanovićem, ni s Andrejom Plenkovićem, niti s Peđom Grbinom.

“Postoje neki bočni kontakti u kontinuitetu. Dok službeno ne sjednemo i ne objelodanimo, ne bi bilo fer… Zovu uvijek nekakvi kolege, suradnici i kontaktiraju, razmjenjuju informacije i ispipavaju teren. Ali to je dio rituala i obično tako”, kazao je Penava,

.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Za kraj je upitan koliko im vremena daje prije nego što posegne za slušalicom.

“Dajem im sve vrijeme ovoga svijeta. Moram zahvaliti biračima što su izašli na izbore, a posebno onima što su nam dali povjerenje kao Domovinskom pokretu. Treća smo opcija u državi, imamo dva ta pola, plavi i crveni, ili dva brda.

Raspudić: HDZ zna da s nama nema što tražiti; Evo što kaže za Rijeke pravde

Mogu izraziti žaljenje što nismo formirali treći pol, kojeg sam nudio svojedobno. Da je tome bilo tako, danas bi gospodin Sačić i Dretar, što mi je posebno žao, bili u saboru i odlučivali bismo mi i zvali druge. Ovako ćemo sačekati što će biti. Što se tiče Domovinskog pokreta, sve opcije su u igri osim ovih stvari što sam rekao”, zaključio je Ivan Penava.

Komentari