UŽAS U ISTRI! Bolesno zlostavljala supruga: Odlazila s njim na posao, zaključavala ga, oduzimala telefon…

Vojko Bašić/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je u srijedu ispitalo hrvatsku državljanku zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode te kaznenog djela nasilja u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja u razdoblju od 2017. godine do lipnja 2022. godine u jednom gradu na području Istre zlostavljala svoga supruga.

Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima obitelji.

Sumnja se da je inzistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog.



Opisano ponašanje izazvalo je kod oštećenika osjećaje poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje. Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, piše Dnevnik.hr.

 

Komentari