Vojković ispitan u Uredu europskog tužitelja, a onda pušten na slobodu: Uveli ga na stražnji ulaz

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković doveden je u četvrtak na ispitivanje u Ured europskog javnog tužitelja gdje se europskim istražiteljima očitovao na optužbe koje mu stavljaju na teret. Vojković je nakon ispitivanja pušten na slobodu jer istražitelji nisu zatražili istražni zatvor.

Hrvoja Vojkovića i njegovog poslovnog partnera, bivšeg bankara i konzultanta iz Varaždina, povezuje sa subvencijskom prijevarom i krivotvorenjem isprava teškima oko 400 tisuća eura. Navodno su s plantažama tulipana i božura konkurirali za europske novce.

Plantaže tulipana i božura trebale su niknuti u Istri gdje je registrirana jedna od Vojkovićevih firmi. Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrdila je nepravilnosti.

Ista Agencija je obavijestila pravosudno tijelo za daljnje nadležno postupanje. Europsko tužiteljstvo Vojkovića i njegovog suradnika za sada povezuje sa štetom od oko 400 tisuća eura, točnije toliko su tražili na natječajima, ali im novac, kako uvjeravaju iz Agencije, nije isplaćen.




Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Uveden je bez lisica na stražnji ulaz

Vojkovića su uveli na stražnji ulaz Ureda bez lisica. Ruke je držao ispred sebe i posjeli u predvorje gdje je s policajcima čekao istražitelje. Četvero tužitelja je došlo po njega. Nakon što su tužitelji došli po njega, uveden je u sobu za ispitivanje.

Poznato zbog čega je uhićen bivši ministar Hrvoje Vojković: Imao je i pomagača

Njegova odvjetnica Željka Pokupec rekla je kako je iznio svoju obranu, dok o sadržaju obrane, kaže, ne može govoriti jer ova faza istrage nije javna.

Podsjetimo, Hrvoja Vojkovića EPPO tereti da je krivotvorio dokumentaciju za tri natječaja u poljoprivredi. Tulipane i božure nikad nije posadio. U sklopu akcije pretresli su i njegovu luksuznu vilu u Istri.

Komentari