VIDEO Objavljena snimka Tučnjave Hrvoja Petrača i Vjeke Sliška

Portal Dnevno.hr objavio je snimku sukoba Hrvoja Petrača i Vjeke Sliška, sina Marka Sliška i nećaka ubijenog Vjeke Sliška. Podsjetimo, njih dvojica fizički su se obračunali nakon slučajnog večernjeg susreta pred zagrebačkim hotelom Esplanade u listopadu 2019. godine.

Prema optužnici, Slišku se stavlja na teret da je 12. listopada 2019. oko 22,25 sati u Zagrebu, ispred hotela Esplanade prišao Hrvoju Petraču i uputio mu prijeteće riječi koje su kod njega izazvale strah za vlastiti život te ga potaknule na obrambenu reakciju pa je Sliška udario šakom u glavu. Sliško je potom, tereti ga se, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, Petrača u više navrata udario šakom u glavu uslijed čega je on pao na tlo gdje ga je nastavio udarati šakom. Petrač je uslijed udaraca i pada zadobio teške tjelesne ozljede.

Sliško je nakon incidenta, kako se vidi i na snimci, sjeo u svoj automobil i otišao. Policija ga je naknadno locirala i pritvorila. Iz pritvora je pušten nekoliko dana kasnije.

Zagrebačka policija je nakon dovršene kriminalističke obrade podnijela i prekršajnu prijavu protiv Hrvoja Petrača zbog kršenja javnog reda i mira, odnosno tučnjave na javnom mjestu.



Sliško tvrdi da nije kriv, suđenje se nastavlja u rujnu

Općinski kazneni sud u Zagrebu 23. lipnja odgodio je raspravu Vjeki Slišku jer se oštećenik Hrvoje Petrač nije pojavio.

Petrač je svoj nedolazak ispričao medicinskom dokumentacijom koju je u spis predala zamjenica zastupnika oštećenika. Objasnila je da je Petrač bio na kontrolnom pregledu te da mu je liječnik propisao poštedu i strogo mirovanje. Suđenje Slišku stoga će se nastaviti u rujnu.

Kako neslužbeno doznajemo, Sliško se izjasnio da se ne osjeća krivim, a obranu će iznijeti na kraju sudskog postupka.

Sutkinja ga je upozorila i da su još uvijek na snazi mjere opreza koje su mu određene nakon što je pušten iz istražnog zatvora. Sliško se ne smije približavati ni kontaktirati Petrača, a mora se i javljati u policijsku postaju.

Komentari