Kovač: Jedino dobri potezi svjetskih vlada mogu nas izvući iz potencijalne nove financijske krize

Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednički kandidat na posljednjim izborima, Dejan Kovač, na svom Facebook profilu komentirao je trenutno stanje na tržištu te koliki je utjecaj koronavirusa na ekonomiju. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jedino dobri potezi svjetskih vlada mogu nas izvući iz potencijalne nove financijske krize. Italijin “laissez faire” u rješavanju pandemija bi nažalost mogli mi isto platiti zbog velike ekonomske povezanosti…

Mi ne možemo pustiti “da stvari idu svojim tokom” već trebamo se pokrenuti…. Sjetimo se Sanaderove vlade koja je vikala da nema krize 2008e…

Kako će naša Vlada reagirati??



Što se tiče pada burza, već neko vrijeme naglašavam da je veliki nesrazmjer između rasta burzovnih indeksa i realnog sektora pojedinih zemalja tj. da su potrebne korekcije tržišta. Nadam se da će ovo na kraju biti samo korekcija tržišta.

S&P 500 pao je za 7,60 posto. Ako pogledamo povijest, shvatit ćete da je bilo i većih padova sa kojima smo se susretali u kriznim trenucima. Sama korona virus, čak i pad nafte nema toliki trenutni efekt na realni sektor, već su ovo informacijske reakcije.

Poučeni prošlošću na NYSE postoje mehanizmi da se obustave trgovanja u 3 koraka, tako da investitori ne bi radili trenutne panike, već stigli procesuirati informacije koje im dolaze na ispravan način.”

Jedino dobri potezi svjetskih vlada mogu nas izvući iz potencijalne nove financijske krize. Italijin "laissez faire" u…

Gepostet von Dejan Kovač am Dienstag, 10. März 2020

Komentari