Plenković o SDSS-ovom potpredsjedniku Vlade: Milošević može dati doprinos na ovoj dužnosti

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas se održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a prije koje je premijer Plenković odgovarao na pitanja novinara o smanjenju broja ministarstava i formiranju nove Vlade.

‘Arhitektura’ nove vlade bit će poznata u četvrtak, rekao je premijer Plenković prije sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koji se održava u Kristalnoj dvorani Hotela Westin.

“Do četvrtka ćemo imati cijelu arhitekturu nove Vlade i ministre i ministirce”, kazao je.

Upitan da komentira činjenicu da je SDSS Borisa Miloševića predložio za potpredsjednika Vlade kazao je sljedeće:“Pa mi smo već razgovarali prošli tjedna i taj prijedlog je bio usuglašen sa mnom. Ja sam očekivao da će to biti gosp. Milošević, bio je u parlamentarnoj većini, poznamo se, pravnik je. Mislim da može dati doprinos na ovoj dužnosti o kojoj samo razgovarali prošlog tjedna”, dodao je Plenković.

Broj ministarstava se smanjuje 

Ponovio je da se broj ministarstava smanjuje i da će sva imena biti poznata uskoro.

“Ima puno nagađanja, ali sve će biti dobro – Vlada će biti nešto manja nego što je bila, bit će funkcionalna, bit će ljudi koji su dio postojeće strukture ove Vlade, dio njih više neće biti dio vlade, ići će u Sabor. Dio njih će se priključiti”, dodao je.

Kazao je i da bi zelena ekonomija i zelene politike bili u fokusu ove Vlade, kao i jedna od glavnih tema, da nije bilo covida-19. Komentirajući najavljeno spajanje Ministarstva zaštite okoliša i ministarstva gospdoarstva, kazao je kako se još uvijek razgovara o mogućnosti da se taj sektor pripoji nekim drugim ministarstvima. No, još ništa nije dogovoreno.

Odgovarajući na pitanje hoće li smanjenje broja ministarstava dovesti do smanjenja zaposlenika kaže:

“Dugoročno manje ljudi, da. Ali što se tiče broja ministara, automatski će ih biti manje, ali ne znači to da mi možemo ljude koji su u radnom odnosu kao državni službenici najedanput tek tako smanjiti broj ljudi. To je jedan proces koji je paralelan. Ovo je druga vrsta poruke, o manjem broju mininstarstava i manjem broju članova Vlade”, kazao je zaključno.

Komentari