Predstavljen bogat program Tjedna kajkavske kulture – Krapina 2023.

Foto: Grad krapina

Svake godine početkom rujna Krapina se zaodijeva u festivalsko ruho prožeto tradicijom, ali i suvremenošću u sklopu Tjedna kajkavske kulture. Ove godine Festival se održava od 2. do 10. rujna, a predstavlja vrlo važnu kulturnu manifestaciju u Hrvatskoj koja veliča umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja.

Gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik, Zoran Gregurović, na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja najvažnije manifestacije u Hrvatskom zagorju naglašava kako je program izuzetno kvalitetan i pripremljen za sve uzraste.

Otvorenje u nedjelju
“Od zabavnih pa do umjetničkih programa, izložba, recitala do koncerata, od znanstvenih skupova do samog Festivala kajkavskih popevki. Uistinu, svatko može naći nešto za sebe pa i sportaši koji mogu posjetiti sportske sadržaje koji su pripremljeni”, rekao je Gregurović te dodao kako će službeno otvorenje biti u nedjelju, 3. rujna na Trgu Ljudevita Gaja. Pozvao je sve da dođu u Krapinu i uživaju u mnoštvu kvalitetnog programa.

“Svugdje se vrijeme mjeri od novoga do staroga ljeta, jedino kod nas u Krapini od festivala do festivala”, rekao je Gregurović te naglasio kako je to pokazatelj koliko građani drže do ovog festivala.



Novine u odnosu na prošlu godinu

Direktorica Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak, najavila je bogat program 58. Tjedna kajkavske kulture i izdvojila nekoliko događanja za koje smatra da su drugačiji u odnosu na prijašnja izdanja. Tako je izdvojila otvorenje ‘Vinskog placa’, u subotu 2. rujna, gdje će se na interesantan način predstaviti ispijanja vina, kako se to nekada radilo u Krapini i Križevcima.

Nedjelja, 3. rujna, rezervirana je za ‘Dječji korzo’, jedan od najbogatijih, najinteresantnijih i najšarenijih programa u sklopu Tjedna kajkavske kulture.

Za četvrtak, petak i subotu najavljen je ‘Plac suvenira i delicija’ u kojem sudjeluje Srednja škola Pregrada sa svojim delicijama koje će napraviti posebno za manifestaciju.

 

Saborski zastupnik Žarko Tušek naglasio je da je Tjedan kajkavske kulture festival krapinske odnosno zagorske tradicije i kulture. Zahvalio se svim pokroviteljima manifestacije od institucije Predsjednika RH-a, preko Hrvatskog sabora do Ministarstva kulture koji u velikoj mjeri financijski podupire manifestaciju.

Komentari