Fred Matić Pupovcu jasno poručio: ‘Milorade, ako ti se ne sviđa Vlada, istupi’

Dragan Matić/Cropix

Stravičan incident u kojem su 6. siječnja u Vukovaru pretučeni maloljetnici digao je hrvatsku javnost na noge. Djeca su završila u bolnici s teškim ozljedama.

Svoj petorici uhićenih u sklopu istrage o brutalnom napadu na maloljetnike određen je istražni zatvor. Dan nakon napada uhićen je 23-godišnjak, koji je već u istražnom zatvoru. Jednomjesečni istražni zatvor danas je određen ostaloj četvorici.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

‘Užasnut sam, žrtve su djeca branitelja’
Gost dana Radio Nacionala Predrag Matić, koji je pod ratnim nadimkom ‘Fred’ branio Vukovar, a danas ga predstavlja u Europskom parlamentu tim povodom je rekao:

“Kao čovjek, kao Vukovarac, kao građanin koji se cijeli život bori za mir i za slabije užasnut sam ovim što se dogodilo. Žrtve su djeca i unuci hrvatskih branitelja, a radi se i o siledžijama, nasilnicima i kriminalcima koji su također djeca hrvatskih branitelja što priči daje dodatnu crnu notu.”



Matić je potom ukazao kako se takvi slučajevi, posebno kada se dogode u Vukovaru, politikantski iskorištavaju na najniži način:

“To su od milja ”naši dečki”, naši navijači, koji će danas sutra odrađivati prljave poslove za račun stranke što daje dodatno crnilo cijeloj priči”, rekao je te dodao da su sitni politikanti odgovorni što je grad podijeljen.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Matić poručio Pupovcu: Ako ti se ne sviđa što radi Vlada, istupi
Posebno se osvrnuo na Milorada Pupovca i SDSS-a koji održavaju na vlasti Andreja Plenkovića čija politika je dio problema koji se manifestira u Vukovaru:

“Pupovac je dio teVlade, ako ti se ne sviđa što radi onda istupi iz nje. SDSS ništa ne izuzima od odgovornosti, gospodin Pupovac također pokušava poentirati na ovome. Ne slaže se s politikom ove Vlade, ali kada ode kod Plenkovića i dobije neke novce cijela priča se zaboravi”, rekao je Matić.

 

Komentari