JE LI ZAISTA GOTOVO? Postignut dogovor, dječak stavio masku i ušao u školu

Nakon višesatnih razgovora i pregovora, dječak koji od početka školske godine nije bio na nastavi u Osnovnoj školi Krapinske Toplice jer mu roditelji nisu dali da nosi zaštitnu masku, u ponedjeljak je ipak stavio masku i ušao u školu, piše Jutarnji list. 

U ponedjeljak ujutro do njegove kuće ponovno su došli djelatnici Centra za socijalnu skrb Zabok jer su imali zakazan susret s obitelji Gaćina.

Osim djelatnika Centra pred kuću stiglo i odvjetničko pojačanje Dea Frua i Nino Čosić iz odvjetničkog društva Križanović, a koje je, kako doznaje Jutarnji list, upravo obitelj Gaćina angažirala da budu nazočni razgovoru s djelatnicima nadležnih službi.

“Kao punomoćnik djeteta angažiran po njegovim roditeljima poduzet ću sve pravne radnje u pravcu zaštite djetetovih prava na obrazovanje i usmjeriti svu pažnju na obrazloženje činjenice da dijete i roditelji žele da se situacija sagleda u svjetlu zaštite prava djeteta na obrazovanje i redovan nesmetan pristup nastavi bez nametanja uvjeta koje nemaju uporište u zakonu. Uvjeren sam da će obrazovni sustav prepoznati problem i dati zadovoljavajuće rješenje jer sadašnje stanje je neodrživo s aspekta zaštite prava djeteta na obrazovanje”, rekao je odvjetnik Milko Križanović za Jutarnji list.



Nakon sastanka od sat i pol vremena, iz kuće su izašli otac, odvjetnici i djelatnici CZSS- a i možda postoji opcija da su pronašli zajednički jezik jer sad svi kreću prema školi kako bi porazgovarali s ravnateljem.

U 11,25 sati Kristijan Gaćina bez sina te u društvu odvjetnika i dviju djelatnica CSS ušao je u prostor škole poštujući epidemiološke mjere, dakle s maskom na licu.

Nakon razgovora djelatnika CZSS-a, odvjetnika i oca s ravnateljem u 12,25 sati dječak je sam došetao do škole te se na ulazu rukovao s odvjetnicima. Nakon toga je stavio masku na lice i ušao u školu, objavio je Jutarnji list. 

Komentari