Jedan zastupnik sjedio je oduvijek u Saboru. Sad možda neće ući, drugi je pobijedio samog sebe

Goran Mehkek / CROPIX

Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin mogao bi izgubiti izbore po prvi puta u životu i ne otići u Sabor. Bilo bi to prvi put od samostalnosti Republike Hrvatske.

Nakon 88,19 posto obrađenih biračkih mjesta (u trenutku pisanja ovog članka), njegov konkurent Corrado Dussich ima 834 glasa, a Radin 847.

Bit će zanimljivo pratiti rezultate do kraja i vidjeti hoće li Radin ostati bez saborskog mandata. Kada je u pitanju srpska nacionalna manjina prebrjano je 87,81% a izvjesno je da u Sabor ulaze Milorad Pupovac, Anja Šimpraga i Dragana Jeckov.

Foto: Screenshot/izbori.hr

Jankovics pobijedio sam sebe

Njih troje imaju između 9 i pol i 10 i pol tisuća glasova dok su preostali kandidati – Srđan i Milaković i Dragan Crnogorca – debelo ispod. Robert Jankovics pobijedio je sam sebe i osvojio 1884 glasa na 88,14 posto završenih biračkih mjesta. On će opet biti zastupnik mađarske nacionalne manjine, a jedini je na listi.



Čehoslovačka nacionalna manjina (češka i slovačka) imala je dva kandidata. Vladimir Bilek i Ivan Komak. Obrađeno je 88 posto biračkih mjesta, a Komak ima 126 glasova dok je Bilek na 1674.

Vidović Krišto, Škoro, Peović, Bernardić… Njih nećemo više gledati u Saboru

Veljko Kajtazi, Franjo Horvat i Elvis Kralj su bili na listi austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine.

Obrađeno je 90,40 posto biračkih mjesta, Veljko Kajtazi ima 2.511, Franjo Horvat 1.364, a Elvis Kralj 420 glasova.

Na listi albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Armin Hodžić ima 2.602, Ermina Lekaj Prljaskaj 1.803, Šoip Šoip 1.088 i Sulejman Tabaković 88 glasova.

Što će sada biti sa Zoranom Milanovićem? Navodno ima opak tajni plan

Komentari