Maja Sever o zabrani gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2: Ovo nije Stankovićev poraz

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković jučer je tijekom emisije izjavio kako mu Uprava HRT-a nije dopustila da u emisiju pozove Maju Sever, HRT-ovu novinarku i predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske.

“Činjenica je da Maja Sever nije gošća ove emisije je moj profesionalni poraz, a mislim da je i poraz kuće u kojoj radim. Ona je pozvana kao predsjednica Sindikata novinara Hrvatske. Prošli tjedan je razgovarala s predsjednikom Hrvatske i ministricom kulture o problemu slobodnih novinara u doba krize. Ja nisam dobio zeleno svjetlo da je pozovem, pozvana je i kao žena ponos Hrvatske, nedavno je dobila nagradu. Argumentacija je bila da ona radi u ovoj kući, u ovoj emisiji, i da to nije moguće. Ja ću biti ustrajan u tome da je stalno pozivam u ovu emisiju jer smatram da bi trebala biti gošća”, rekao je Stanković.

Zabrana gostovanja Maje Sever u Nedjeljom u 2 potvrda cenzure na HRT-uO slučaju se kratkim priopćenjem oglasio i HRT

“Hrvatska radiotelevizija (HRT) odbacuje neistine koje su se pojavile u medijskom prostoru o navodnom provođenju cenzure. HRT naglašava da je neovisni javni medij koji se vodi visokim profesionalnim načelima. U korona-krizi i potresu u Zagrebu HRT je dokazao da u potpunosti ispunjava funkciju javnog medijskog servisa”, napisali su.

Sever: Ovo nije Stankovićev poraz

Maja Sever o tome se danas oglasila na Facebooku, a njezin status prenosimo u cijelosti:

“Kada mi je Stanković još neki dan rekao što se događa rekla sam mu da nisam iznenađena, nadređeni urednici znaju zašto nisam iznenađena, ali da ja znam da je on bio spreman na konkretne akcije kada su mi prijetili otkazom i da me on nazvao 4 minute nakon što je pročitao da mi je ukinuta emisija i to s riječima “znam da je to premalo za tebe, ali zovem te da osim priloga i urednički radiš sa mnom na emisiji” i da je to u onom trenutku kad nisam imala pojma što ću raditi bio zaista spas. I vozimo dalje.

Jučer je u emisiji pred svima vama rekao da je ovo njegov profesionalni poraz.

Aco je drug, kolega i prijatelj. Mogao je i nastaviti u revijalnom tonu. Odlučio je otvoreno reći što se dogodilo i zato ovo nije njegov poraz. Ovo je jedna mala izgubljena bitka, ali ne znači predaju.

A o porazu ovih drugih neka oni odgovaraju sami”, napisala je Maja Sever na Facebooku.

 

Komentari