NEIZMJERNA TUGA Patrijarh Porfirije se dirljivim riječima obratio Matejevom ocu: Nek nas budi Matej. Neka mu Gospodin podari carstvo nebesko

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Poslije ispraćaja u Beogradu Matejevi ostaci kreću prema Splitu i trebali bi stići u petak navečer. U Splitu neće biti ispraćaja već sprovod u uskom krugu obitelji. Na ispraćaju u Beogradu govor je održao i patrijarh Porfirije koji se dirljivim riječima obratio Matejevom ocu Nenadu Perišu, prenosi Dnevno.hr.

Porfirije je naglasio da zna da će Matej biti blagoslovljen i da život nema smisla i kad je najljepši ako nema Krista.

“Dragi brate Nenade, znam da nema tuge u Mateju, a ako ima, to je zbog nas. Sve ostalo je prostor radosti i ljubavi u kojem ćemo se vrlo brzo naći. Jedino što će biti važno, ne jesmo li grešni, jer to sve dobro znamo, jedino će biti važno je li će nas Gospod prepoznati kao svoje. Mi smo kao dva razbojnika razapeti pored Krista. Htio sam pošto-poto da dođem ovdje. Nek nas budi Matej. Neka mu Gospod podari carstvo nebesko”, rekao je.

Nakon toga Nenad je poručio: “U ovom teškom trenutku za mene, htio sam svima vama zahvaliti na svakoj molitvi. Pustite me da prije svega zahvalim nadbiskupu, njegovoj svetosti Porfiriju, svećenicima, dekanu župniku na služenju mise, istinski dubokim poticajnim riječima. Što kazati poslije svega? Bože, hvala ti na iskrenosti i ljubavi”, rekao je Periš.



Nenad Periš je naglasio da Matej i on ne odlaze za stalno iz Beograda.

“Ja i moj sin idemo u Split. Ne odlazimo za stalno i ne ostavljamo vas ovdje .Ostavljamo naša srca. Molim Boga da mi da snage”, tiho je rekao Periš.

 

Komentari