(VIDEO) ‘BANDO PROKLETA’ Dalija Orešković izgubila živce: ‘Proganjat ću vas, jednog po jednog, i u sabornici i izvan nje’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Jedan isječak s jučerašnje sjednice Sabora brzo je postao viralan na društvenim mrežama, prikazujući trenutak kada je zastupnica Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom izgubila živce zbog komentara iz redova vladajuće strane.

Orešković je za saborskom govornicom iznijela snažan govor, između ostalog, ističući probleme branitelja i korupciju u politici. Njene riječi su izazvale veliku pažnju i polemike među zastupnicima.

U svom govoru Orešković je rekla: “U ime svih branitelja čije su tvornice, a s njima i radna mjesta nestala u pljački počinjenoj od strane hrvatskih vlasti nakon rata, u ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicama, u ime svih branitelja kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi, u ime svih branitelja čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još jednom onoj drugoj strani sabornice i politike poručujem – bando prokleta!”

“Svima koji danas nakon burnog početka rasprave o proširenju prava branitelja uporno okreću naopako smisao svega što sam uvodno izgovorila, nazivajući me bolesnom i sotonom, poručujem da ja nisam protiv branitelja, naprotiv, ja sam na njihovoj strani. A zbog onog za što se u politici borim, trebali bi i oni biti na mojoj. Korupcija koja pustoši Hrvatsku nije vrijedna žrtve pravih branitelja, i razlike između njih i HDZ-ovih profitera”, rekla je.

Nakon kritika koje su joj na izgovoreno upitali neki kolege zastupnici, Orešković je odgovorila:

“U ovakvoj situaciji kad državu potresa ovako velika korupcijska afera koja stvarno predstavlja dokaz da imamo mafiju na vlasti, vi ćete raditi točno – što? Slati poruke da institucije rade svoj posao. Koje institucije? Ove koje ste razrušili? Gdje nam je DORH? Gdje nam je USKOK? USKOK u kojem imamo tridesetak pravosudnih djelatnika. Recite mi s kojim to resursima, s kojom to snagom će oni sada udariti na Andreja Plenkovića i reći, evo, činjenica je da je on potpisnik ključnih uredbi o plinskom poslovanju što ga čini glavnom metom i jednim od glavnih osumnjičenika?”, kazala je Orešković, prenosi Dnevno.hr.

 

Komentari