Pulsko brodogradilište Uljanik se prodaje za 50 posto od početne cijene

Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Unatoč štrajku sudskih namještenika, danas je održana skupština vjerovnika Uljanika 1856. Odlučeno je da 54 posto brodogradilišta, kojemu je vlasnik država, ide na dražbu za 13 milijuna eura – 50 posto od početne cijene koja je bila na javnoj dražbi u svibnju. Podsjetimo, češki investitor početkom ove godine, u siječnju, za isti taj udio nudio je 20 milijuna eura, koji tada nisu bili prihvatljivi.

– Radnička potraživanja su oko 150 milijuna kuna, ili 20 milijuna eura. Mi smo danas došli na nekih 13 milijuna eura – kad bi ovo prihvatili. Kad bi se netko i našao to bi bilo nedostatno za pokriti naša potraživanja (…) Sad dolazimo na dvije trećine onoga što je bilo ponuđeno i pitanje je hoće li itko više biti zainteresiran, izjavio je voditelj pulskog ureda Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Boris Cerovac.

Vjerovnik i direktor brodogradnje Uljanik 1856 Samir Hadžić kazao je kako je više puta upozoravao da se ponuda treba prihvatiti i da će zbog protoka vremena nastati “ovo što je nastalo”.

– Volio bih da nije i da nisam u pravu, ali danas smo tu gdje jesmo. Uvijek je najveći vjerovnik Repulbika Hrvatska, Ministarstvo financija – njihova je odluka, generalna odluka za svih nas, dodao je.



Komentari