‘PUSTITE TU UTAKMICU’ Mamić udara žestoko: Spasio sam Hajduk od sramote, Sanader me zamolio

Ante Čizmić/Cropix

Zdravko Mamić, bivši Dinamov izvršni predsjednik, u svojim godinama u kojima je vladao na Maksimiru imao je niz kontakata i ponuda za različite stvari, a bjegunac od odlaska u zatvor u Hrvatskoj zbog afere s izvlačenjem novca iz Dinama dotaknuo se zvučne priče tijekom intervjua za srpski MozzartSport u kojem je govorio i o Hajduku.

Dok Mamić nastavlja svoj boravak u Hercegovini, tema je bila spašavanje splitskih Bijelih iz teške situacije prije 15-ak godina.

“Radilo se o sezoni 2004/05., Dinamo je otišao u stečaj i nije imao ništa. Mi smo završili u ‘play-outu’, u ‘ligi za bedaka’. To su nam iskreirali čelnici Hajduka predsjednik Grgić, direktor Fiorentini i Igor Štimac. Sljedeće sezone je Hajduk bio u još težoj situaciji. Nema šanse da ne budu u ‘ligi za bedaka’. Tada je premijer bio Ivo Sanader, veliki navijač Hajduka. On meni kaže: ’Zdravko, pustite tu utakmicu Hajduku, nema smisla da igramo ‘play-out’, napravite sve’. On razmišlja kao političar, iz Splita je, navija za Hajduk, u Dalmaciji mu je biračka baza”, opisao je Mamić.

Nije to htio
Kako je Mamić nastavio, na to nije kanio pristati.



“Odgovorio sam mu: ‘Šefe, ja majkoj rođenoj ne puštam’. Ipak, nisam toliko bahat, ima tu nastavak. Dodao sam da nije lako namjestiti utakmicu, da to pričaju samo budale, šarlatani i kriminalci. Zamislite ja koji pričam igračima da se bacaju glavama na kopačke, a sada treba da im kažem da skinu gaće i puste Hajduku. Kako da ja onda dođem pred njih?”, rekao je o razgovoru sa Sanaderom.

“Da skratim, rekao sam mu da neću pustiti Hajduku, ali pustite mene da ja to napravim na svoj način i da mu garantiram da Hajduk neće završiti u ’ligi za bedaka’. Razišli smo se, pružili smo ruku jedan drugom. Igra se poslije utakmica u Splitu. Pada malo kiša, iskoristim utjecaj na službene ljude na utakmici da se ta utakmica odgodi, da dobijem na vremenu. Naravno, uključi se mašinerija i Hajduk ne završi u ‘ligi za bedaka’”, rekao je Mamić.

Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

“Ja ispunim cilj i obećanje, mi odigramo zaostalu utakmicu protiv Hajduka i ‘krknemo’ ih s 1:0. I svi zadovoljni. Ja nisam neprijatelj Hajduku. Oni su sve napravili da me uguraju u ‘ligu za bedaka’, a ja sam ih izvukao od sramote”, zaključio je bivši Dinamov izvršni predsjednik, u Hrvatskoj pravomoćno osuđen nakon što je bio prvooptuženik u aferi izvlačenja novca iz Dinama.

Mamić je pričao i o onome što se sada zbiva na Maksimiru. Između ostalog, ponovno je napao Krešimira Antolića, spominjući da želi biti kao on, ali puta pet.

“Vlast ga je pokvarila. Ti bolesnici ruše Dinamo i carstvo koje sam izgradio. Umoran sam, izdan i osramoćen. Ovo što sad radim za Dinamo, radim da se klub ne bi urušio”, tvrdi Zdravko Mamić.

Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Spomenuo je i priču u kojoj je uoči početka sadašnje sezone na klupu Dinama mogao doći Darko Milanič, bivši reprezentativac Slovenije, a prije toga, i nekadašnje Jugoslavije.

“U dogovoru s predsjednikom i upravom pripremio sam Darka Milaniča da bude novi trener, da naslijedi Čačića. E onda taj Antolić pošalje ljudima sliku Milaniča s dresom Partizana i kreće priča kako Mamići hoće da četnik vodi Dinamo?! On i taj neki njegov Leopard su od gospodina Milaniča napravili da je četnik i da četnik ne može voditi Dinamo. Kasnije je Čačić došao u Mostar i dogovorili smo se da ostane”, opisao je Mamić što se zbivalo, barem u svojoj verziji priče u opsežnom razgovoru o zagrebačkim Plavima i drugim stvarima.

 

Komentari